וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבב מוסר עם סלט עגבניות

סלט של עגבניות תמר טריות מן המדבר, ובצלים צלויים על הגריל מלווה את קבב דג המוסר הזה, ומעניק לו את ניצוץ הטריות המשלים היטב את הניחוח הצלוי של הדג.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קבב דג ים במסעדת קולוניה. מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
קבב דג ים במסעדת קולוניה/מתן שופן

מצרכים למתכון

  • 800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק (בסכין)
  • בצל סגול גדול קצוץ דק
  • 50 מל' שמן זית
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • לתוספת:
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
  • צרור טימין
  • 4 עגבניות תמר פרוסות לפלחים
  • 100 גרם לוביה מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לקוביות (נקי מזרעים)
  • 100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
  • 4 פרוסות לחם שאור קלוי בגריל
  • קליפת לימון מגורדת משני לימונים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב, מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  • 2. יוצרים קציצות במשקל 45 גרם ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  • 3. פורסים 3 בצלים גדולים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית ומעט סוכר.
  • 4. צולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 5. צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) למשך 2-2.5 דקות מכל צד.
  • 6. במקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם שמן זית את הבצלים והתרד למשך חצי דקה.
  • 7. מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי. מתבלים בשמן זית ומעט מלח.
  • 8. מזלפים טחינה על הברוסקטה (לחם השאור הקלוי) ומניחים מעל את הירקות.
  • 9. מניחים את הקבב לצד התוספת ומזלפים מעט יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully