וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות טונה ותירס

אבי ביטון מכין מטונה ותירס, שילוב שילדים מאוד אוהבים, קציצות נפלאות שאפשר לנשנש ליד ירקות טריים חתוכים גס, להכניס ללחמנייה או פיתה ואפילו להכין בשטח בקמפינג הקרוב.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 14-16 קציצות
  • 2 קופסאות טונה (160 גרם האחת)
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים חצי מכמות גרגרי התירס בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון (לא חובה, אבל הופך את הקציצות לנימוחות ועסיסיות במיוחד).
  • 2. מערבבים את התירס הטחון עם הטונה, גרגרי התירס השלמים, שני סוגי הבצל, הביצים ופירורי הלחם עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה. אם צריך מוסיפים עוד פירורי לחם.
  • 3. מתבלים את התערובת במלח ופלפל, מערבבים ומחממים שמן חצי עמוק.
  • 4. יוצרים בעזרת כפות הידיים לביבות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים.
  • מאפה תירס בבצק עלים

  • קציצות טונה עסיסות בכריך

  • בורקס פריקסה

  • פילה דניס עם קרם גזר מרוקאי

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • מיני קישים עם סלמון מעושן

  • קציצות דג עם טחינה ירוקה

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully