לביבות טונה ותירס

אבי ביטון מכין מטונה ותירס, שילוב שילדים מאוד אוהבים, קציצות נפלאות שאפשר לנשנש ליד ירקות טריים חתוכים גס, להכניס ללחמנייה או פיתה ואפילו להכין בשטח בקמפינג הקרוב.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: 14-16 קציצות
  • 2 קופסאות טונה (160 גרם האחת)
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים חצי מכמות גרגרי התירס בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון (לא חובה, אבל הופך את הקציצות לנימוחות ועסיסיות במיוחד).
  • 2. מערבבים את התירס הטחון עם הטונה, גרגרי התירס השלמים, שני סוגי הבצל, הביצים ופירורי הלחם עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה. אם צריך מוסיפים עוד פירורי לחם.
  • 3. מתבלים את התערובת במלח ופלפל, מערבבים ומחממים שמן חצי עמוק.
  • 4. יוצרים בעזרת כפות הידיים לביבות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים.
  • מאפה תירס בבצק עלים

  • קציצות טונה עסיסות בכריך

  • בורקס פריקסה

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • דג מרוקאי חריף

  • סלט ניסואז אביבי

  • פסטה עם קרעי דג

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • קציצות בורי

  • בול טונה וירוקים

  • קציצות דג ים בארטישוק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully