לביבות טונה ותירס

אבי ביטון מכין מטונה ותירס, שילוב שילדים מאוד אוהבים, קציצות נפלאות שאפשר לנשנש ליד ירקות טריים חתוכים גס, להכניס ללחמנייה או פיתה ואפילו להכין בשטח בקמפינג הקרוב.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: 14-16 קציצות
  • 2 קופסאות טונה (160 גרם האחת)
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים חצי מכמות גרגרי התירס בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון (לא חובה, אבל הופך את הקציצות לנימוחות ועסיסיות במיוחד).
  • 2. מערבבים את התירס הטחון עם הטונה, גרגרי התירס השלמים, שני סוגי הבצל, הביצים ופירורי הלחם עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה. אם צריך מוסיפים עוד פירורי לחם.
  • 3. מתבלים את התערובת במלח ופלפל, מערבבים ומחממים שמן חצי עמוק.
  • 4. יוצרים בעזרת כפות הידיים לביבות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים.
  • מאפה תירס בבצק עלים

  • קציצות טונה עסיסות בכריך

  • בורקס פריקסה

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • דגים ממולאים פטרוזיליה ושקדים

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • תבשיל עסידה ברינגה

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • ספרינג רול במילוי דג ועשבים

  • סלט ניסואז אביבי

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • ברבוניות ממולאות מטוגנות

  • סלט סלמון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully