קציצות טונה עסיסות בכריך
קציצות טונה פריכות בכריך עם פרוסות לימון דקיקות הן ארוחת ערב קלילה ומושלמת, שאפשר לארוז ולאכול בדרכים עם הילדים או סתם בשקיעה על שפת הים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4 מנות
- לקציצות:
- 3 קופסאות קטנות של טונה (160 גרם כל קופסה) מסוננות מהשמן
- 1בצל בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
- 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק (עם הגבעולים)
- 2 ביצים גודל M או L
- 1/2 כוס פירורי לחם לקציצות
- 1/2 כוס פירורים לציפוי
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן צמחי או זית, לטיגון רדוד
- להגשה:
- סלט טורקי מוכן
- פרוסות לימון
- עלי כוסברה
- לחם או לחמניות שאוהבים
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל המרכיבים לקציצות בקערה גדולה. מערבבים מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים קציצות עגולות ושטוחות מהתערובת.
- 2. בקערה נפרדת שמים את שאר פירורי הלחם. טובלים את הקציצות לציפוי משני הצדדים.
- 3. מחממים שמן לטיגון רדוד ומטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבת הפירורים. מוציאים לנייר סופג.
- 4. להגשה: שמים מהסלט הטורקי בצלחת או בלחם קלוי שאוהבים. מעליו מסדרים יפה קציצות ופרוסות לימון, מעטרים בכוסברה ומגישים.