קציצות טונה עסיסות בכריך

קציצות טונה פריכות בכריך עם פרוסות לימון דקיקות הן ארוחת ערב קלילה ומושלמת, שאפשר לארוז ולאכול בדרכים עם הילדים או סתם בשקיעה על שפת הים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 3-4 מנות
  • לקציצות:
  • 3 קופסאות קטנות של טונה (160 גרם כל קופסה) מסוננות מהשמן
  • 1בצל בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק (עם הגבעולים)
  • 2 ביצים גודל M או L
  • 1/2 כוס פירורי לחם לקציצות
  • 1/2 כוס פירורים לציפוי
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן צמחי או זית, לטיגון רדוד
  • להגשה:
  • סלט טורקי מוכן
  • פרוסות לימון
  • עלי כוסברה
  • לחם או לחמניות שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. שמים את כל המרכיבים לקציצות בקערה גדולה. מערבבים מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים קציצות עגולות ושטוחות מהתערובת.
  • 2. בקערה נפרדת שמים את שאר פירורי הלחם. טובלים את הקציצות לציפוי משני הצדדים.
  • 3. מחממים שמן לטיגון רדוד ומטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבת הפירורים. מוציאים לנייר סופג.
  • 4. להגשה: שמים מהסלט הטורקי בצלחת או בלחם קלוי שאוהבים. מעליו מסדרים יפה קציצות ופרוסות לימון, מעטרים בכוסברה ומגישים.
  • פסטיצ'יו תוניסאי

  • כריך טונה

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • טוסט אלטרנטיבי פיקנטי עם פלפלים ובלסמי

  • מרק דגים

  • סלמון בדבש ולימון

  • קציצות טונה-פלאפל

  • כריך בסגנון כפרי עם גבינת טל העמק

  • כריך עם גבינת טל העמק, ירקות טריים וסלט קולסלאו

  • טוסט אלטרנטיבי חורפי עם ראגו פטריות

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • נתחי ברמונדי ישראלי כבוש

  • קציצות טונה של אוולין חיימוביץ'

  • ברמונדי ישראלי במחבת, עם רוטב ירוק וגרגירי חומוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully