וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה תירס בבצק עלים

פשטידת תירס במעטפת בצק עלים

מתכון מאת: מערכת וואלה

מאפה בצק עלים ובצל ירוק. רוני קדר
מאפה בצק עלים ובצל ירוק

מצרכים למתכון

  • 900 גרם גרעיני תירס קפואים
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 2 פלפלים חריפים, קצוצים
  • 500 גרם בצק עלים
  • 4 ביצים מופרדות
  • 20 גרם מרגרינה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם יוגה (גבינת קוטג' עם יוגורט)
  • 1 כף קמח
  • גבינה צהובה מגוררת - לפי הטעם
  • שומשום
  • לתיבול: כמון מזרחי, מלח, פלפל, שום, פפריקה, מעט טבסקו

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית אפייה. שוטחים מחצית מכמות הבצק על התחתית והדפנות.
  • 2. בסיר קטן ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את הקמח ובוחשים כדקה על אש קטנה עד שהקמח נבלע במרגרינה. מוסיפים את החלב ובוחשים עד שמתקבל רוטב לבן חלק. מסירים מהאש.
  • 3. מוסיפים לרוטב את הגבינה, הפלפלים, הבצל, החלמונים, הגבינה הצהובה, התירס, והתבלינים.
  • 4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם מעט מלח. מקפלים בזהירות על תערובת התירס.
  • 5. יוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית. מכסים במחציץ הבצק שנותרה. ניתן להבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט שמן זית.
  • מפזרים שומשום ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני - 190 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully