בורקס פריקסה
אבי ביטון מכין את הגרסה האפויה לפריקסה המפורסם וממלא עלי פילה בטונה, ביצה קשה, אריסה ותפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת עלי פילו
- תרסיס שמן קנולה
- למילוי:
- 1 קופסת טונה מסוננת משמן
- 1 כפית אריסה
- 1 כפית לימון כבוש
- 1 תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות קטנות
- 2 ביצים קשות קלופות וחתוכות לקוביות
- 3 כפות זיתים ירוקים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-250 מעלות ובינתיים מערבבים יחד את חומרי המילוי.
- 2. מרססים עלה פילו בשמן ומקפלים לחצי, כך שנוצר מעין מלבן מאורך.
- 3. מניחים את המילוי בחלק התחתון של המלבן, מגלגלים ומהדקים כמו בורקס, מממשיכים כך עם שאר העלים והמילוי.
- 4. מניחים על תבנית משומנת או מרופדת נייר אפיה ומשמנים את המאפים גם מלמעלה. אופים עד להשחמה.
- שתף בפייסבוק
- שתף בטוויטר
- שתף במייל