מאפה סלמון מעושן בשמנת

לארוחת בוקר מושקעת או לאירוח של חברים בערב, על גבי כוס יין לבן: בני סיידא מכין מאפה מושקע, ממולא בסלמון מעושן, עם גבינת קשקבל ועירית.

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה!
מאפה סלמון וגבינות. רוני קדר
מאפה סלמון וגבינות

מצרכים

  • ל-6-8 מנות לתבנית מלבנית בגודל 27X30 ס"מ משומנת:
  • 400 גרם בצק עלים
  • למלית:
  • 300 גרם סלמון מעושן פרוס וחתוך לקוביות
  • צרור עירית קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 6 ביצים
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • פלפל לבן
  • קורט מלח
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. נותנים לבצק לגלוש מעט מעבר לדפנות התבנית ומהדקים היטב.
  • 3. מחוררים את הבצק, אופים כ- 20 דקות עד שיזהיב מעט. מוציאים מהתנור אם הבצק תפח דוחסים אותו מעט כדי להוציא ממנו את האוויר. זורים על הבצק את הסלמון, העירית, השמיר והגבינה.
  • 4. טורפים בקערה ביצים, שמנת וקמח ומתבלים בפלפל לבן ומעט מלח. יוצקים לתבנית במידה שווה ואופים כ- 35 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  • 5. מוציאים מהתנור, ממתינים חצי שעה פורסים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully