מאפה סלמון מעושן בשמנת
לארוחת בוקר מושקעת או לאירוח של חברים בערב, על גבי כוס יין לבן: בני סיידא מכין מאפה מושקע, ממולא בסלמון מעושן, עם גבינת קשקבל ועירית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות לתבנית מלבנית בגודל 27X30 ס"מ משומנת:
- 400 גרם בצק עלים
- למלית:
- 300 גרם סלמון מעושן פרוס וחתוך לקוביות
- צרור עירית קצוצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 6 ביצים
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- פלפל לבן
- קורט מלח
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. נותנים לבצק לגלוש מעט מעבר לדפנות התבנית ומהדקים היטב.
- 3. מחוררים את הבצק, אופים כ- 20 דקות עד שיזהיב מעט. מוציאים מהתנור אם הבצק תפח דוחסים אותו מעט כדי להוציא ממנו את האוויר. זורים על הבצק את הסלמון, העירית, השמיר והגבינה.
- 4. טורפים בקערה ביצים, שמנת וקמח ומתבלים בפלפל לבן ומעט מלח. יוצקים לתבנית במידה שווה ואופים כ- 35 דקות עד שהמאפה מזהיב.
- 5. מוציאים מהתנור, ממתינים חצי שעה פורסים ומגישים.