וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דסקיות פריכות עם מחית קישואים וצנוברים

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

דסקיות פריכות עם מחית קישוא וצנובר ורוטב יוגורט ( דנה שיין ). מערכת וואלה!
דסקיות פריכות עם מחית קישוא וצנובר ורוטב יוגורט ( דנה שיין )

מצרכים למתכון

  • 7 קישואים
  • 2 בצלים בגודל בינוני פרוסים דק
  • 2 ביצים קשות
  • 50 גר' צנוברים
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 40 גר' חמאה
  • מלח
  • 200 גר' בצק עלים
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • לרוטב:
  • יוגורט עזים
  • שמיר קצוץ
  • להגשה:
  • שמן זית
  • כמה צנוניות פרוסות דק
  • מלח גס פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הקישואים לפרוסות, עורכים בתבנית ומזלפים מעל שמן הזית. קולים בתנור חם במשך 25 דקות או עד שהפרוסות זהובות.
  • 2. בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים ומקבלים גוון שקוף וזהוב.
  • 3. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומטגנים ביחד דקותיים.
  • 4. טוחנים את הקישואים, תערובת הבצל והצנובר, הביצים הקשות, המלח והפלפל.
  • 5. שומרים במקרר בכלי סגור.
  • 6. לעלי בצק : מרדדים בצק עלים לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס (או צורה אחרת בעזרת פורמה), מורחים בחמאה מומסת ואופים בתנור בחום בינוני כרבע שעה או עד שהם מזהיבים.
  • 7. לרוטב יוגורט : מערבבים יוגורט עם שמיר קצוץ
  • 8. להרכבת המנה: יוצקים ע"ג צלחת רחבה מצקת אחת מהיוגורט, ומניחים במרכז עיגול בצק עלים. עליו מניחים כף גדושה ממחית הקישואים ועליה עוד עלה. סה"כ מניחים 3 עלים וביניהם מחית. מעטרים בפיסות צנונית, כמה טיפות שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully