פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצק עלים עם גבינה ועשבים

      זה לא עוד בורקס, אלא בורקס משודרג: אורן בקר מגיש לכם משולשי בצק עלים אווריריים, המלאים בגבינה מלוחה מותכת, עם ניחוחות של עשבי תיבול ריחניים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורקס בצק עלים במילוי גבינה (דנה מאירזון)
      בורקס בצק עלים במילוי גבינה (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • לבצק עלים:
      • חלק א':
      • 175 גרם (1/4 1 כוס) קמח
      • 1/2 7 גרם (1 כף) מלח
      • 75 מ"ל (1/3 כוס) מים
      • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
      • 1 כפית חומץ
      • חלק ב':
      • 200 גרם חמאה - מחולקת ל-2 ומשוטחת למלבן דק
      • למלית גבינה ועשבים ירוקים:
      • 600 גרם גבינה כחושה לאפייה
      • 90 גרם פתיתי גבינה צהובה
      • 12 גרם מלח
      • 60 גרם קמח
      • 1 ביצה
      • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
      • 1 כף עירית קצוצה
      • 1 כפית טימין

      אופן ההכנה

      • 1. לשים במיקסר קמח, מלח, חומץ ומעט מים.
      • 2. ממיסים חמאה לטמפרטורה של 30 מעלות, מוסיפים לבצק וממשיכים בלישה. מוסיפים את שארית המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למנוחה של שעתיים.
      • 3. מרדדים את הבצק, מניחים 100 גרם מהחמאה על מרכז הבצק ומקפלים פעמיים (קיפול ל-3 ואח"כ קיפול ל-4). חוזרים על פעולה זו (רידוד, הנחת החמאה, קיפול) כפעמיים עם החמאה הנוספת (למחרת הבצק מוכן לעבודה).
      • 4. מכינים את המלית: נערבב את כל חומרי המלית במיקסר (עם וו גיטרה) או בקערת ערבוב עם מטרפה.
      • 5. מרכיבים את המנה: מרדדים את בצק העלים לעובי של 7 מ"מ.
      • 6. חותכים בעזרת סכין ריבועי בצק באורך 8 על 8 ס"מ. לאחר מכן, מניחים מהמלית לאורך הריבוע ומקפלים למשולש.
      • 7. מורחים מעל ביצה טרופה ומקשטים עם שומשום. יש לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כעשרים דקות.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -