וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצק עלים עם גבינה ועשבים

זה לא עוד בורקס, אלא בורקס משודרג: אורן בקר מגיש לכם משולשי בצק עלים אווריריים, המלאים בגבינה מלוחה מותכת, עם ניחוחות של עשבי תיבול ריחניים.

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

בורקס בצק עלים במילוי גבינה. דנה מאירזון
בורקס בצק עלים במילוי גבינה

מצרכים למתכון

  • לבצק עלים:
  • חלק א':
  • 175 גרם (1/4 1 כוס) קמח
  • 1/2 7 גרם (1 כף) מלח
  • 75 מ"ל (1/3 כוס) מים
  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
  • 1 כפית חומץ
  • חלק ב':
  • 200 גרם חמאה - מחולקת ל-2 ומשוטחת למלבן דק
  • למלית גבינה ועשבים ירוקים:
  • 600 גרם גבינה כחושה לאפייה
  • 90 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 12 גרם מלח
  • 60 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כפית טימין

אופן ההכנה

  • 1. לשים במיקסר קמח, מלח, חומץ ומעט מים.
  • 2. ממיסים חמאה לטמפרטורה של 30 מעלות, מוסיפים לבצק וממשיכים בלישה. מוסיפים את שארית המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למנוחה של שעתיים.
  • 3. מרדדים את הבצק, מניחים 100 גרם מהחמאה על מרכז הבצק ומקפלים פעמיים (קיפול ל-3 ואח"כ קיפול ל-4). חוזרים על פעולה זו (רידוד, הנחת החמאה, קיפול) כפעמיים עם החמאה הנוספת (למחרת הבצק מוכן לעבודה).
  • 4. מכינים את המלית: נערבב את כל חומרי המלית במיקסר (עם וו גיטרה) או בקערת ערבוב עם מטרפה.
  • 5. מרכיבים את המנה: מרדדים את בצק העלים לעובי של 7 מ"מ.
  • 6. חותכים בעזרת סכין ריבועי בצק באורך 8 על 8 ס"מ. לאחר מכן, מניחים מהמלית לאורך הריבוע ומקפלים למשולש.
  • 7. מורחים מעל ביצה טרופה ומקשטים עם שומשום. יש לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כעשרים דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully