וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צרורות בצק עלים ממולאים באנטי פסטי וגבינות צאן

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה

מאפה אנטיפסטי ובצק עלים. רוני קדר
מאפה אנטיפסטי ובצק עלים

מצרכים למתכון

  • ל-6 -12 מנות:
  • 600 גרם בצק עלים
  • 1 ביצה טרופה
  • למלית:
  • 1 חציל מקולף חתוך לקוביות
  • 2 זוקיני חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים משני צבעים חתוכים לקוביות
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 2 כפות עיטורי עגבניות
  • 4 כפות זיתים שחורים קצוצים
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לרוטב שמנת ועשבי תיבול:
  • 30 גרם חמאה
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • 2 מכלים שמנת מתוקה
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, טימין, שמיר, ריחן, פטרוזיליה )
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המלית: מטגנים חציל, זוקיני ופלפלים, כל ירק בנפרד, בשמן עמוק עד שיזהיבו. שמים במסננת לניקוז עודף השמן ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים מערבבים טועמים ומשפרים תיבול.
  • 2. פורסים את הבצק על משטח עבודה מחלקים את הבצק ל- 12 ריבועים שווים, שמים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית אוספים את השוליים מעל המלית ומהדקים. מסדרים בתבנית אפייה, מורחים את הבצק בביצה טרופה וזורים מעט קצח.
  • 3. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות אופים עד להזהבה. במקביל מכינים רוטב שמנת. ממיסים בסיר חמאה מוסיפים יין מאדים 2 דקות מוסיפים שמנת ומבשלים עד שמסמיך.
  • 4. מוסיפים עשבי תיבול מתבלים במלח ובפלפל מבשלים דקה מסירים מהאש טועמים ומשפרים תיבול.
  • 5. מניחים בצלחת את מאפה בצק העלים, יוצקים ליד מעט מהרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully