פיצה לבנה על בצק עלים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
פיצות עם תוספות שונות. דנה מלמד
פיצות עם תוספות שונות

מצרכים

  • 600 גר' בצק עלים מופשר (רצוי על בסיס חמאה)
  • לבסיס:
  • 150 גר' גבינת ריקוטה (מומלץ באפלו)
  • 100 גר' פרמז'ן
  • שמן זית איכותי
  • תוספות:
  • • ברוקולי ועגבניות שרי
  • • שינקן ופטריות
  • • טבעות בצל שאלוט וזיתי קלמטה
  • • זוקיני
  • לסיום:
  • • 50 גר' קשקבל מגוררת (או מוצרלה)
  • • טימין /אורגנו טרי
  • • מלח גס
  • • כמה טיפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 2. משטחים את הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 3. חותכים למלבנים צרים בעזרת גלגלת.
  • 4. מורחים כל מלבן בתערובת של ריקוטה ופרמז'ן. מטפטפים מעט שמן זית.
  • 5. מוסיפים על גבי כל מלבן את אחת מהתוספות המוצעות כאן, או בהתאם למה שיש במקרר.
  • 6. מסיימים בשכבה דקה של קשקבל מגוררת (או מוצרלה), עלי טימין טרי או אורגנו ומעט מלח גס. מטפטפים שוב כמה טיפות שמן זית ואופים כעשרים דקות.
  • 7. לוקחים את הפיצה למיטה ומשתדלים להישאר שם עד הבוקר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully