פיצה לבנה על בצק עלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 600 גר' בצק עלים מופשר (רצוי על בסיס חמאה)
- לבסיס:
- 150 גר' גבינת ריקוטה (מומלץ באפלו)
- 100 גר' פרמז'ן
- שמן זית איכותי
- תוספות:
- ברוקולי ועגבניות שרי
- שינקן ופטריות
- טבעות בצל שאלוט וזיתי קלמטה
- זוקיני
- לסיום:
- 50 גר' קשקבל מגוררת (או מוצרלה)
- טימין /אורגנו טרי
- מלח גס
- כמה טיפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 2. משטחים את הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 3. חותכים למלבנים צרים בעזרת גלגלת.
- 4. מורחים כל מלבן בתערובת של ריקוטה ופרמז'ן. מטפטפים מעט שמן זית.
- 5. מוסיפים על גבי כל מלבן את אחת מהתוספות המוצעות כאן, או בהתאם למה שיש במקרר.
- 6. מסיימים בשכבה דקה של קשקבל מגוררת (או מוצרלה), עלי טימין טרי או אורגנו ומעט מלח גס. מטפטפים שוב כמה טיפות שמן זית ואופים כעשרים דקות.
- 7. לוקחים את הפיצה למיטה ומשתדלים להישאר שם עד הבוקר.