פיצה בווארית - פלמקוכן
השפית אביבית פריאל במתכון לפלמקוכן - פיצה בווארית לבנה
מצרכים
- לבצק:
- 1/2 4 כוסות קמח פיצה
- 1/2 1 כפות סוכר
- 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 3/4 1 כוסות מים פושרים
- 1 כף מלח
- 3 כפות שמן זית
- לרוטב הגבינה הלבן:
- 250 גר' גבינת מסקרפונה
- 1/2 כוס ריוויון
- 1 כפית טימין קצוץ
- 1 שן שום קטנה
- קורט מלח
- לתוספות:
- בצל סגול פרוס דק
- צ'ילי פרוס (רשות)
- תפרחות אספרגוס (החלק העליון) או ברוקולי
אופן ההכנה
- 1. במערבל מזון עם וו לישה או בעזרת הידיים מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר, יוצקים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
- 2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בבד מגבת או שקית ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- 3. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם (בערך בגודל של כדור טניס) ומתפיחים שוב.
- 4. טוחנים יחד במעבד מזון את מרכיבי רוטב הגבינה.
- 5. מחממים תנור, רצוי עם אבן פיצה לחום של 200 מעלות.
- 6. מרדדים כל כדור בצק לעיגול, מורחים בתערובת הגבינה ומניחים מעל טבעות בצל סגול פרוס דק, פרוסות צ'ילי ותפרחות אספרגוס או ברוקולי. אופים עד שהשוליים מזהיבים.