מתכונים חמים

מאפה איטלקי במילוי נוטלה ומסקרפונה

קבוצת המסעדות רוסטיקו חושפת את הסוד לקינוח המושלם שלהם

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

קינוח בצק עם נוטלה וגבינת מסקרפונה של מסעדת רוסטיקו

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-6 סועדים
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים קרים
  • 1/5 כף (2 גרם) שמרים יבשים
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • כף שמן זית
  • קופסת גבינת מסקרפונה
  • שוקולד נוטלה למריחה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מכניסים למיקסר חצי מכמות הקמח, את כל המים ואת כל השמרים.
  • 2. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית למשך למשך 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • 3. מוציאים את הבצק ומכסים אותו במגבת למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה, מחזירים את הבצק למיקסר, ומוסיפים אליו את יתרת הקמח, שמן זית ומלח.
  • 4. מפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד היווצרות בצק אחיד וחלק. משאירים למנוחה עוד רבע שעה, ולאחר מכן קורצים ממנו 3 כדורים (כ-180 גרם כל אחד).
  • 5. מעבירים את הכדורים לתבנית מקומחת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
  • 6. אפיית הסקצ'יאטינה: מחממים תנור ל-220 מעלות. במקביל, על משטח מקומח, מוציאים כדור בצק ומרדדים אותה בצורה אובלית (ניתן לראות בתמונות המצורפות למטה).
  • 7. בעזרת מזלג, יוצרים חורים קטנים על כל שטח הבצק. בוזקים מעליו שכבה דקה של אבקת סוכר.
  • 8. מכניסים את הבצק לתנור למשך כ-5 דקות עד קבלת צבע חום עדין ותפיחה קלה של הבצק. מוציאים את המאפה, ומניחים לו להתקרר כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
  • 9. בעזרת סכין, פורסים לרוחב את המאפה. מורחים צד אחד בגבינת מסקרפונה ובצד השני - שוקולד נוטלה. חשוב להיות נדיבים בשלב הזה.
  • 10. סוגרים את המאפה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה, ומכניסים שוב לתנור לכ-5 דקות נוספות עד לקבלת מראה מושחם. מוציאים, וחותכים את המאפה לרוחב לרצועות של כ-2 ס"מ. ניתן לבזוק מעל עוד אבקת סוכר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully