פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה איטלקי במילוי נוטלה ומסקרפונה

      קבוצת המסעדות רוסטיקו חושפת את הסוד לקינוח המושלם שלהם

      14 מדרגים / 3.46 כוכבים

      קינוח בצק עם נוטלה וגבינת מסקרפונה של מסעדת רוסטיקו (נמרוד סונדרס)
      קינוח בצק עם נוטלה וגבינת מסקרפונה של מסעדת רוסטיקו (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 4-6 סועדים
      • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
      • 1 כוס (250 מ"ל) מים קרים
      • 1/5 כף (2 גרם) שמרים יבשים
      • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
      • 1/2 כף מלח
      • כף שמן זית
      • קופסת גבינת מסקרפונה
      • שוקולד נוטלה למריחה

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הבצק: מכניסים למיקסר חצי מכמות הקמח, את כל המים ואת כל השמרים.
      • 2. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית למשך למשך 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
      • 3. מוציאים את הבצק ומכסים אותו במגבת למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה, מחזירים את הבצק למיקסר, ומוסיפים אליו את יתרת הקמח, שמן זית ומלח.
      • 4. מפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד היווצרות בצק אחיד וחלק. משאירים למנוחה עוד רבע שעה, ולאחר מכן קורצים ממנו 3 כדורים (כ-180 גרם כל אחד).
      • 5. מעבירים את הכדורים לתבנית מקומחת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
      • 6. אפיית הסקצ'יאטינה: מחממים תנור ל-220 מעלות. במקביל, על משטח מקומח, מוציאים כדור בצק ומרדדים אותה בצורה אובלית (ניתן לראות בתמונות המצורפות למטה).
      • 7. בעזרת מזלג, יוצרים חורים קטנים על כל שטח הבצק. בוזקים מעליו שכבה דקה של אבקת סוכר.
      • 8. מכניסים את הבצק לתנור למשך כ-5 דקות עד קבלת צבע חום עדין ותפיחה קלה של הבצק. מוציאים את המאפה, ומניחים לו להתקרר כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
      • 9. בעזרת סכין, פורסים לרוחב את המאפה. מורחים צד אחד בגבינת מסקרפונה ובצד השני - שוקולד נוטלה. חשוב להיות נדיבים בשלב הזה.
      • 10. סוגרים את המאפה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה, ומכניסים שוב לתנור לכ-5 דקות נוספות עד לקבלת מראה מושחם. מוציאים, וחותכים את המאפה לרוחב לרצועות של כ-2 ס"מ. ניתן לבזוק מעל עוד אבקת סוכר.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -