לבבות בצק פילאס שוקלדיים
לא צריך הרבה כדי לרומם את הנפש ואת הלב, אבל רצוי שיהיה שם שוקולד, וזה בדיוק מה שנעמה נויהואז אופה- עוגיות שלא מצריכות יותר משני מרכיבים בסיסיים: בצק ושוקולד במתכון מהיר וטעים
מצרכים
- ל-30 לבבות או מקלונים פריכים
- חבילת בצק פילאס מופשרת לילה במקרר
- (ניתן להשתמש בבצק עלים ולרדד לעובי 2-3 מ"מ)
- ממרח שוקולד
- ביצה למריחה
- שומשום/סוכר לבן/סוכר גבישי/אגוזים טחונים לפיזור.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2.פותחים את גליל הבצק. ניתן להשאירו על הניילון שעוטף אותו. חותכים לחצי ומקבלים שני מלבני בצק בגודל 40*20 ס"מ בערך.
- 3.עובדים עם כל מלבן בנפרד- מורחים על מחצית מהבצק שכבה של ממרח שוקולד, סוגרים את החצי הריק על החלק המרוח בשוקולד ומהדקים מעט.
- 4. חותכים לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ (יוצאות כ-15 יחידות מחצי חבילת בצק), מסלסלים את רצועות הבצק ע'י סיבובן,
- ומעצבים ללבבות על ידי שיבלול פנימה של הקצוות לכיוון המרכז.
- 5. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, מורחים בביצה טרופה, זורים שומשום/ סוכר לבן/ סוכר גבישי/ אגוזים טחונים
- ואופים עד להזהבה מלאה כ-25 דקות.מקררים לגמרי לפני ההגשה.ניתן לשמור אחרי קירור בתוך קופסה אטומה, כשבוע.