מאפה סניקרס דודלס
מאפה חמאתי ורך בציפוי קינמון, שהוא ספק לחמניות ספק עוגיות
מצרכים
- 14-12 מאפים:
- 120 גרם חמאה רכה
- 1/4-1/3 כוס (50-70 גרם) סוכר
- 1/4-1/3 כוס (50-70 גרם) סוכר חום
- 1 ביצה
- 11/2 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- קורט מלח
- לציפוי:
- סוכר מעורבב עם קינמון
אופן ההכנה
- 1. מערבלים חמאה רכה עם סוכר לבן וחום כ- 3 דקות לקבלת מרקם קרמי.
- 2. מורידים מהדפנות בעזרת מרית ומוסיפים ביצה. מערבלים עוד 3 דקות.
- 3. מוסיפים את החומרים היבשים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק.
- 4. מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (הכדורים משתטחים מעט), עוטפים בנילון ומעבירים למקרר למינימום שעתיים ועד חמישה ימים.
- 5. מחממים תנור ל-200 מעלות. טובלים כל כדור בסוכר מתובל בקינמון, מניחים בתבנית ואופים כ-10 דקות או עד שמזהיב מעט בקצוות ועדיין רך במרכז. כאמור, אפשר לאפות לזמן ממושך יותר (15-20 דקות) עד שהמאפה מתקשה והופך לעוגיה.