פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה סניקרס דודלס

      מאפה חמאתי ורך בציפוי קינמון, שהוא ספק לחמניות ספק עוגיות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סניקר דודלס של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      סניקר דודלס של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 14-12 מאפים:
      • 120 גרם חמאה רכה
      • 1/4-1/3 כוס (50-70 גרם) סוכר
      • 1/4-1/3 כוס (50-70 גרם) סוכר חום
      • 1 ביצה
      • 11/2 כוסות (210 גרם) קמח
      • 1 כפית אבקת אפיה
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
      • קורט מלח
      • לציפוי:
      • סוכר מעורבב עם קינמון

      אופן ההכנה

      • 1. מערבלים חמאה רכה עם סוכר לבן וחום כ- 3 דקות לקבלת מרקם קרמי.
      • 2. מורידים מהדפנות בעזרת מרית ומוסיפים ביצה. מערבלים עוד 3 דקות.
      • 3. מוסיפים את החומרים היבשים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק.
      • 4. מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (הכדורים משתטחים מעט), עוטפים בנילון ומעבירים למקרר למינימום שעתיים ועד חמישה ימים.
      • 5. מחממים תנור ל-200 מעלות. טובלים כל כדור בסוכר מתובל בקינמון, מניחים בתבנית ואופים כ-10 דקות או עד שמזהיב מעט בקצוות ועדיין רך במרכז. כאמור, אפשר לאפות לזמן ממושך יותר (15-20 דקות) עד שהמאפה מתקשה והופך לעוגיה.

      עוד מתכוני ארוחת בוקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -