וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה סניקרס דודלס

מאפה חמאתי ורך בציפוי קינמון, שהוא ספק לחמניות ספק עוגיות

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

סניקר דודלס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
סניקר דודלס של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • 14-12 מאפים:
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/4-1/3 כוס (50-70 גרם) סוכר
  • 1/4-1/3 כוס (50-70 גרם) סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 11/2 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • לציפוי:
  • סוכר מעורבב עם קינמון

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים חמאה רכה עם סוכר לבן וחום כ- 3 דקות לקבלת מרקם קרמי.
  • 2. מורידים מהדפנות בעזרת מרית ומוסיפים ביצה. מערבלים עוד 3 דקות.
  • 3. מוסיפים את החומרים היבשים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק.
  • 4. מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (הכדורים משתטחים מעט), עוטפים בנילון ומעבירים למקרר למינימום שעתיים ועד חמישה ימים.
  • 5. מחממים תנור ל-200 מעלות. טובלים כל כדור בסוכר מתובל בקינמון, מניחים בתבנית ואופים כ-10 דקות או עד שמזהיב מעט בקצוות ועדיין רך במרכז. כאמור, אפשר לאפות לזמן ממושך יותר (15-20 דקות) עד שהמאפה מתקשה והופך לעוגיה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully