- 1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
-
- 2. בקערה נפרדת טורפים ידנית חלב, ביצים וחמאה מומסת.
-
- 3. מאחדים את שתי התערובות, הרטובים לתוך היבשים בהדרגה תוך בחישה (אפשר להיעזר במיקסר עם וו גיטרה אך לא ללוש מדי).
-
- 4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כחמש דקות.
-
- 5. מניחים את הבצק בקערת פלסטיק מקומחת ומכסים במגבת לתפיחה בת שעה.
-
- 6. ללחמניות קטנות: חותכים מן הבצק חתיכות במשקל 40 גרם (כדאי להיעזר במשקל). לחילופין, ללחמניות גדולות מכפילים את המשקל (80-90 גרם ללחמניה - כמו אלה שבתמונה).
-
- 7. משטחים קלות כל חתיכה ומניחים באמצע חופן פתיתי שוקולד (או כפית קונפיטורה). סוגרים ומעבדים לכדור (לא ללוש ולא להתעסק מדי עם הבצק כדי שלא ימשיך לפתח גלוטן ויקשיח).
-
- 8. על תבנית מרופדת בנייר אפיה מתיזים מעט ספריי שמן ומניחים את הלחמניות אחת ליד השניה במרחק של 1-2 ס?מ לפחות.
-
- 9. מברישים בחמאה מומסת ומניחים להתפחה נוספת בת שעה (התפחה היא בטמפ? חדר של 25 מעלות. במצב שבו החדר חם מאד ולא ממוזג מתפיחים מחצית הזמן).
-
- 10. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ואופים במשך 20-25 דק? עד להזהבה.
-
- 11. מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
-
- מאחלת לכל ילדי ישראל שנת לימודים טובה ומוצלחת, שקטה ונעימה, מתוקה וכייפית.