פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מאסלו בוצ'טי- לחמניות רכות בסגנון צ'כי

      מירב שיינר את הילדים לבית הספר לחמניה רכה ומתוקה במילוי שוקולד או ריבה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמניות שוקולד צ'כיות (נמרוד סונדרס)
      לחמניות שוקולד צ'כיות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-30 לחמניות קטנות או 10-15 לחמניות גדולות. מתאים לתבנית התנור העמוקה או לתבנית שקעים של מאפינס.
      • 500 גר? קמח מנופה
      • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
      • 230 מ"ל חלב (1 כוס)
      • 60 גרם חמאה מומסת
      • 2 ביצים גדולות טרופות
      • 3 כפות גרגירי שמרים טריים (נמכרים בשקית)
      • קורט מלח
      • 150 גרם שוקולד צ?יפס מריר/ חלב (הצ?כים ממלאים באותה כמות של קונפיטורה)
      • ספריי שמן
      • חמאה מומסת להברשה
      • אבקת סוכר לבזיקה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
      • 2. בקערה נפרדת טורפים ידנית חלב, ביצים וחמאה מומסת.
      • 3. מאחדים את שתי התערובות, הרטובים לתוך היבשים בהדרגה תוך בחישה (אפשר להיעזר במיקסר עם וו גיטרה אך לא ללוש מדי).
      • 4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כחמש דקות.
      • 5. מניחים את הבצק בקערת פלסטיק מקומחת ומכסים במגבת לתפיחה בת שעה.
      • 6. ללחמניות קטנות: חותכים מן הבצק חתיכות במשקל 40 גרם (כדאי להיעזר במשקל). לחילופין, ללחמניות גדולות מכפילים את המשקל (80-90 גרם ללחמניה - כמו אלה שבתמונה).
      • 7. משטחים קלות כל חתיכה ומניחים באמצע חופן פתיתי שוקולד (או כפית קונפיטורה). סוגרים ומעבדים לכדור (לא ללוש ולא להתעסק מדי עם הבצק כדי שלא ימשיך לפתח גלוטן ויקשיח).
      • 8. על תבנית מרופדת בנייר אפיה מתיזים מעט ספריי שמן ומניחים את הלחמניות אחת ליד השניה במרחק של 1-2 ס?מ לפחות.
      • 9. מברישים בחמאה מומסת ומניחים להתפחה נוספת בת שעה (התפחה היא בטמפ? חדר של 25 מעלות. במצב שבו החדר חם מאד ולא ממוזג מתפיחים מחצית הזמן).
      • 10. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ואופים במשך 20-25 דק? עד להזהבה.
      • 11. מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
      • מאחלת לכל ילדי ישראל שנת לימודים טובה ומוצלחת, שקטה ונעימה, מתוקה וכייפית.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -