וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאסלו בוצ'טי- לחמניות רכות בסגנון צ'כי

מירב שיינר את הילדים לבית הספר לחמניה רכה ומתוקה במילוי שוקולד או ריבה

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה!

לחמניות שוקולד צ'כיות. נמרוד סונדרס
לחמניות שוקולד צ'כיות

מצרכים למתכון

  • ל-30 לחמניות קטנות או 10-15 לחמניות גדולות. מתאים לתבנית התנור העמוקה או לתבנית שקעים של מאפינס.
  • 500 גר? קמח מנופה
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 230 מ"ל חלב (1 כוס)
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 3 כפות גרגירי שמרים טריים (נמכרים בשקית)
  • קורט מלח
  • 150 גרם שוקולד צ?יפס מריר/ חלב (הצ?כים ממלאים באותה כמות של קונפיטורה)
  • ספריי שמן
  • חמאה מומסת להברשה
  • אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים ידנית חלב, ביצים וחמאה מומסת.
  • 3. מאחדים את שתי התערובות, הרטובים לתוך היבשים בהדרגה תוך בחישה (אפשר להיעזר במיקסר עם וו גיטרה אך לא ללוש מדי).
  • 4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כחמש דקות.
  • 5. מניחים את הבצק בקערת פלסטיק מקומחת ומכסים במגבת לתפיחה בת שעה.
  • 6. ללחמניות קטנות: חותכים מן הבצק חתיכות במשקל 40 גרם (כדאי להיעזר במשקל). לחילופין, ללחמניות גדולות מכפילים את המשקל (80-90 גרם ללחמניה - כמו אלה שבתמונה).
  • 7. משטחים קלות כל חתיכה ומניחים באמצע חופן פתיתי שוקולד (או כפית קונפיטורה). סוגרים ומעבדים לכדור (לא ללוש ולא להתעסק מדי עם הבצק כדי שלא ימשיך לפתח גלוטן ויקשיח).
  • 8. על תבנית מרופדת בנייר אפיה מתיזים מעט ספריי שמן ומניחים את הלחמניות אחת ליד השניה במרחק של 1-2 ס?מ לפחות.
  • 9. מברישים בחמאה מומסת ומניחים להתפחה נוספת בת שעה (התפחה היא בטמפ? חדר של 25 מעלות. במצב שבו החדר חם מאד ולא ממוזג מתפיחים מחצית הזמן).
  • 10. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ואופים במשך 20-25 דק? עד להזהבה.
  • 11. מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • מאחלת לכל ילדי ישראל שנת לימודים טובה ומוצלחת, שקטה ונעימה, מתוקה וכייפית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully