לחמניות תירס וגבינה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
לחמניות תירס למדור אוכל ילדים

מצרכים

  • 4 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • כוס גרגרי תירס (מקופסת שימורים)
  • גביע שמנת חמוצה
  • 150 גר' גבינה לבנה
  • 250 גר' גבינה מלוחה
  • 100 גר' גבינה צהובה
  • 100 גר' קשקבל
  • ביצה
  • ביצה טרופה לבירוש
  • שומשום לזרייה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק מעט דביק ורך.
  • 2. מצננים במקרר למשך 30 דקות.
  • 3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ופחוסים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה מרוח בחמאה.
  • 5. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים למעלה שומשום
  • 6. אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. מומלץ לאכול מיד עם שמנת חמוצה בצד, ביצים קשות וירקות טריים.
  • טיפים וגיוונים: אפשר לשנות את הרכב הגבינות ולהוסיף עשבי תיבול כמו טימין, עירית, בזיליקום וזעתר. ניתן להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד. הלחמניות ניתנות להקפאה.
  • -

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully