- 1. שמים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק מעט דביק ורך.
-
- 2. מצננים במקרר למשך 30 דקות.
-
- 3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
- 4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ופחוסים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה מרוח בחמאה.
-
- 5. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים למעלה שומשום
-
- 6. אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. מומלץ לאכול מיד עם שמנת חמוצה בצד, ביצים קשות וירקות טריים.
-
- טיפים וגיוונים: אפשר לשנות את הרכב הגבינות ולהוסיף עשבי תיבול כמו טימין, עירית, בזיליקום וזעתר. ניתן להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד. הלחמניות ניתנות להקפאה.
- -