וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות צימוקים וגזר

לבראנץ' של סופ"ש, לארוז לפיקניק או סתם כפינוק ליד הקפה, האופה אורי שפט במתכון ללחמניות מתוקות עם גזר וצימוקים שאפשר להכין בקלות בבית

מתכון מאת: אורי שפט, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,15 יחידות
דנה מלמד מארחת את אורי שפט למאפים. ברני ארדוב
לחמניות צימוקים וגזר של אורי שפט

מצרכים למתכון

  • ל-15 לחמניות:

    • 500גרםקמח מנופה
    • 250מ״למים קרים
    • 50גרםשמרים טריים (קובייה)
    • ¼כפיתמלח (5 גרם)
    • ¼כוססוכר (50 גרם)
    • 50גרםחמאה רכה בטמפרטורת חדר
    • 100גרםגזר מגורר גס (בערך גזר אחד גדול)
    • 50גרםצימוק כהה
    • 1ביצה טרופה

אופן ההכנה

איך מכינים לחמניות צימוקים וגזר?

  • 1
    הכנת הבצק: שוקלים את החומרים מראש. .
  • 2
    יוצקים את המים לקערת המערבל (המיקסר) ומפוררים לתוכם את שמרים.
  • 3
    מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, חצי מכמות הביצה הטרופה, מלח, סוכר וחמאה.
  • 4
    בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה 3 דקות, לאיחוד החומרים.
  • 5
    מגבירים למהירות בינונית ולשים כמה דקות נוספות, לקבלת בצק רך וחלק.
  • 6
    מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ולשים עוד שתי דקות בידיים. מגלגלים לכדור.
  • 7
    שלב ההתפחה: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת מעט, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו.
  • 8
    מוציאים את הבצק לשולחן עבודה, שופכים את הגזר, הצימוקים ואת הביצה שנותרה על הבצק. קוצצים הכול יחד, בעזרת שפכטל או הצד הכהה של סכין גדולה לקבלת בצק גושני ולא אחיד.
  • 9
    מחלקים ל-15 יחידות שוות ומסדרים בתבניות סיליקון משומנות או בתבניות מאפין או על מגש מרופד נייר אפייה.
  • 10
    התפחה שניה ואפייה: מתפיחים כשעה בתבנית ובמהלכה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 11
    מכניסים לתנור החם ואופים כ- 15 דקות.
  • 12
    כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור ניתן להבריש אותן בסירופ סוכר- מבשלים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ומעט גרידת לימון עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ מעט סמיך.
  • טיפ: ניתן להחליף את הגזר בפצפוצי שוקולד או אגוזים.
  • שלבי הכנת הלחמניות בתמונות:
    שופכים את הגזר, הצימוקים ואת הביצה שנותרה על הבצק/ברני ארדוב
    קוצצים חד, בעזרת שפכטל או הצד הכהה של סכין גדולה לקבלת בצק גושני ולא אחיד/ברני ארדוב
    מחלקים ל-15 יחידות' מסדרים בתבניות סיליקון משומנות או בתבניות מאפין ואופים/ברני ארדוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully