לחמניות צימוקים וגזר
לבראנץ' של סופ"ש, לארוז לפיקניק או סתם כפינוק ליד הקפה, האופה אורי שפט במתכון ללחמניות מתוקות עם גזר וצימוקים שאפשר להכין בקלות בבית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-15 לחמניות:
- 500גרםקמח מנופה
- 250מ״למים קרים
- 50גרםשמרים טריים (קובייה)
- ¼כפיתמלח (5 גרם)
- ¼כוססוכר (50 גרם)
- 50גרםחמאה רכה בטמפרטורת חדר
- 100גרםגזר מגורר גס (בערך גזר אחד גדול)
- 50גרםצימוק כהה
- 1ביצה טרופה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לחמניות צימוקים וגזר?
- 1הכנת הבצק: שוקלים את החומרים מראש. .
- 2יוצקים את המים לקערת המערבל (המיקסר) ומפוררים לתוכם את שמרים.
- 3מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, חצי מכמות הביצה הטרופה, מלח, סוכר וחמאה.
- 4בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה 3 דקות, לאיחוד החומרים.
- 5מגבירים למהירות בינונית ולשים כמה דקות נוספות, לקבלת בצק רך וחלק.
- 6מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ולשים עוד שתי דקות בידיים. מגלגלים לכדור.
- 7שלב ההתפחה: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת מעט, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו.
- 8מוציאים את הבצק לשולחן עבודה, שופכים את הגזר, הצימוקים ואת הביצה שנותרה על הבצק. קוצצים הכול יחד, בעזרת שפכטל או הצד הכהה של סכין גדולה לקבלת בצק גושני ולא אחיד.
- 9מחלקים ל-15 יחידות שוות ומסדרים בתבניות סיליקון משומנות או בתבניות מאפין או על מגש מרופד נייר אפייה.
- 10התפחה שניה ואפייה: מתפיחים כשעה בתבנית ובמהלכה מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 11מכניסים לתנור החם ואופים כ- 15 דקות.
- 12כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור ניתן להבריש אותן בסירופ סוכר- מבשלים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ומעט גרידת לימון עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ מעט סמיך.
- טיפ: ניתן להחליף את הגזר בפצפוצי שוקולד או אגוזים.
- שלבי הכנת הלחמניות בתמונות:
שופכים את הגזר, הצימוקים ואת הביצה שנותרה על הבצק/ברני ארדוב קוצצים חד, בעזרת שפכטל או הצד הכהה של סכין גדולה לקבלת בצק גושני ולא אחיד/ברני ארדוב מחלקים ל-15 יחידות' מסדרים בתבניות סיליקון משומנות או בתבניות מאפין ואופים/ברני ארדוב