פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי דקל אגוזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עלי דקל אגוזים של גלית והנס ברטלה (נמרוד סונדרס)
      עלי דקל אגוזים של גלית והנס ברטלה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 200 גרם בצק עלים
      • 60 גרם סוכר
      • 150 גרם מילוי אגוזים
      • למילוי אגוזים:
      • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים עם הקליפה
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 1 כף פירורי עוגיות (כמו פטיבר)
      • 1 חלבון
      • מעט קליפת לימון מגורדת
      • מעט קליפת תפוז מגורדת
      • 1 כפית קינמון

      אופן ההכנה

      • 1. מפזרים סוכר על השולחן ומרדדים עליו את הבצק עלים לעלה דק מאוד בגודל של 20X 20 ס"מ.
      • 2. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
      • 3. בקערה, מערבבים את חומרי מילוי האגוזים.
      • 4. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומורחים את מילוי האגוזים בשכבה דקה מאוד. מקפלים את הבצק משני הקצוות כלפי האמצע, כמו ספר, מהדקים ומקפיאים כשעה אחת.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 6. לאחר ההקפאה השנייה מוציאים את הבצק וחותכים אותו לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
      • 7. מניחים את פרוסות הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-15 דקות. אחרי 12 דקות הופכים לצד השני ומשלימים את האפייה (לא חובה).

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -