וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי דקל אגוזים

מתכון מאת: גלית והנס ברטלה, מערכת וואלה

עלי דקל אגוזים של גלית והנס ברטלה. נמרוד סונדרס
עלי דקל אגוזים של גלית והנס ברטלה

מצרכים למתכון

  • 200 גרם בצק עלים
  • 60 גרם סוכר
  • 150 גרם מילוי אגוזים
  • למילוי אגוזים:
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים עם הקליפה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כף פירורי עוגיות (כמו פטיבר)
  • 1 חלבון
  • מעט קליפת לימון מגורדת
  • מעט קליפת תפוז מגורדת
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים סוכר על השולחן ומרדדים עליו את הבצק עלים לעלה דק מאוד בגודל של 20X 20 ס"מ.
  • 2. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 3. בקערה, מערבבים את חומרי מילוי האגוזים.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומורחים את מילוי האגוזים בשכבה דקה מאוד. מקפלים את הבצק משני הקצוות כלפי האמצע, כמו ספר, מהדקים ומקפיאים כשעה אחת.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. לאחר ההקפאה השנייה מוציאים את הבצק וחותכים אותו לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  • 7. מניחים את פרוסות הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-15 דקות. אחרי 12 דקות הופכים לצד השני ומשלימים את האפייה (לא חובה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully