פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גפרורי חמאה מדליקים

      מקלות חמאה מלוחים, עם עשבי תיבול טריים ותבלינים שלראשם עגבנית שרי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גפרורי חמאה פריכים עם תבלינים של נעמה נויהאוז עבור סוגת (יח
      גפרורי חמאה פריכים עם תבלינים של נעמה נויהאוז עבור סוגת (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 12 עוגיות
      • לבצק:
      • 280 גרם קמח
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית סוכר
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/2 כפית עלי תימין טרי (או 1/4 כפית יבש)
      • 1/2 כפית עלי רוזמרין טרי חתוכים דק (או 1/4 כפית יבש)
      • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
      • מיץ מחצי לימון
      • להגשה:
      • עגבניות שרי תמר (קטנות ומאורכות)

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים את החומרים היבשים - קמח, מלח, סוכר, פלפל שחור ועשבי התיבול.
      • מעבדים כמה שניות ועוצרים.
      • 2. מוסיפים את החמאה ומעבדים כ-2 דקות נוספות עד להיווצרות פירורים ועוצרים. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים בפולסים עוד דקה, רק עד להיווצרות גוש בצק (עיבוד יתר יפגום בפריכות העוגיות).
      • 3. למוצאים את הבצק למשטח מקומח, מעצבים (לא לשים) בעדינות למלבן בעובי של כ -2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
      • 4. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של חצי ס"מ. מיישרים את שולי המלבן בסכין וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
      • 5. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה ובעזרת האצבעות יוצרים שפיץ באחד מקצוות העוגיה/מקל. אופים כ-20-25 דקות עד להזהבת הבצק. מקררים.
      • 6. להגשה: חותכים את עוקץ העגבניה, מרוקנים מעט מתוכנה ובעדינות מלבישים עגבנית שרי על כל עוגיה. מניחים בצלחת הגשה.
      • איחסון:
      • את העוגיות, ללא העגבניות, ניתן לשמור לאחר הקירור בקופסה אטומה שבוע ימים.
      • פינת היצירה:
      • * ניתן לגוון את התבלינים בבצק לפי טעמכם: צ'ילי חריף, אבקת שום, זעתר, קימל או מעט גבינת פרמזן טחונה.
      • * הבצק מעולה גם להכנת קלתית לקישים, מומלץ להכין כמות כפולה ממנו, להקפיא ולהפשיר במידת הצורך.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -