חיתוכיות ריבה וחלבה
חיתוכיות בצק פריכות במילוי שאי אפשר לעמוד בפניו: ריבה, חלבה, וחמאה
מצרכים
- משולשי אהבה חמאה-ריבה-חלבה
- חיתוכיות פריכות, מתוקות וחמצמצות.
- חומרים לתבנית אלומיניום גדולה (35*25 ס"מ)
- לבצק הפריך (לתחתית ולציפוי הפירורים):
- 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 90 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 45 מ"ל מים קרים (3 כפות)
- 1 שקית סוכר וניל או חצי כפית תמצית וניל
- 350 גר' קמח (2.5 כוסות)
- למילוי
- 1 צנצנת ריבת פטל/תות/שזיפים (350 גר')
- 150 גר' חלבה וניל
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים ביחד את המרכיבים במעבד מזון עם להב מתכת, מהירות גבוהה עד ליצירת משחה חלקה.
- 2. עוצרים ומוסיפים קמח ומעבדים רק כמה שניות עד לאיחוד הבצק לגוש. עוצרים.
- 3. מוציאים את הבצק על משטח מקומח, משטחים לדיסקית (פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה וחותכים כ-500 גרם מהבצק המקורר (רצוי להשתמש במשקל. את היתרה מחזירים למקרר).
- 5. מרדדים את הבצק למלבן בגודל התחתית של התבנית, עובי 4 מ"מ. מניחים על גבי נייר האפיה שבתבנית. מחוררים במזלג את הבצק.
- 6. מוסיפים את המילוי: מורחים את הריבה על גבי הבצק בשכבה אחידה. מגררים את החלבה מעל לריבה בעזרת החלק הגס בפומפיה ומצפים את הריבה בפירורי חלבה.
- 7. מגררים מעל לחלבה את הבצק הפריך שנותר במקרר עד שכל שכבת החלבה תצופה בפירורי הבצק הפריך. מפזרים מעל קורט מלח.
- 8. אופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות, עד להזהבת פירורי הבצק הפריך.
- 9. מקררים בתבנית לפני חיתוך. אחרי שהתקרר - מוציאים את המשטח האפוי בשלמותו על גבי קרש חיתוך. חותכים לצורה שמתחשק לכם ומאחסנים בקופסה סגורה.