- 1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים ביחד את המרכיבים במעבד מזון עם להב מתכת, מהירות גבוהה עד ליצירת משחה חלקה.
-
- 2. עוצרים ומוסיפים קמח ומעבדים רק כמה שניות עד לאיחוד הבצק לגוש. עוצרים.
-
- 3. מוציאים את הבצק על משטח מקומח, משטחים לדיסקית (פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
-
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה וחותכים כ-500 גרם מהבצק המקורר (רצוי להשתמש במשקל. את היתרה מחזירים למקרר).
-
- 5. מרדדים את הבצק למלבן בגודל התחתית של התבנית, עובי 4 מ"מ. מניחים על גבי נייר האפיה שבתבנית. מחוררים במזלג את הבצק.
-
- 6. מוסיפים את המילוי: מורחים את הריבה על גבי הבצק בשכבה אחידה. מגררים את החלבה מעל לריבה בעזרת החלק הגס בפומפיה ומצפים את הריבה בפירורי חלבה.
-
- 7. מגררים מעל לחלבה את הבצק הפריך שנותר במקרר עד שכל שכבת החלבה תצופה בפירורי הבצק הפריך. מפזרים מעל קורט מלח.
-
- 8. אופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות, עד להזהבת פירורי הבצק הפריך.
-
- 9. מקררים בתבנית לפני חיתוך. אחרי שהתקרר - מוציאים את המשטח האפוי בשלמותו על גבי קרש חיתוך. חותכים לצורה שמתחשק לכם ומאחסנים בקופסה סגורה.