פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חיתוכיות ריבה וחלבה

      חיתוכיות בצק פריכות במילוי שאי אפשר לעמוד בפניו: ריבה, חלבה, וחמאה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חיתוכיות ריבה וחלבה (נמרוד סונדרס)
      חיתוכיות ריבה וחלבה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • משולשי אהבה חמאה-ריבה-חלבה
      • חיתוכיות פריכות, מתוקות וחמצמצות.
      • חומרים לתבנית אלומיניום גדולה (35*25 ס"מ)
      • לבצק הפריך (לתחתית ולציפוי הפירורים):
      • 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 90 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר
      • 1/2 כפית מלח
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • 45 מ"ל מים קרים (3 כפות)
      • 1 שקית סוכר וניל או חצי כפית תמצית וניל
      • 350 גר' קמח (2.5 כוסות)
      • למילוי
      • 1 צנצנת ריבת פטל/תות/שזיפים (350 גר')
      • 150 גר' חלבה וניל
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים ביחד את המרכיבים במעבד מזון עם להב מתכת, מהירות גבוהה עד ליצירת משחה חלקה.
      • 2. עוצרים ומוסיפים קמח ומעבדים רק כמה שניות עד לאיחוד הבצק לגוש. עוצרים.
      • 3. מוציאים את הבצק על משטח מקומח, משטחים לדיסקית (פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
      • 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה וחותכים כ-500 גרם מהבצק המקורר (רצוי להשתמש במשקל. את היתרה מחזירים למקרר).
      • 5. מרדדים את הבצק למלבן בגודל התחתית של התבנית, עובי 4 מ"מ. מניחים על גבי נייר האפיה שבתבנית. מחוררים במזלג את הבצק.
      • 6. מוסיפים את המילוי: מורחים את הריבה על גבי הבצק בשכבה אחידה. מגררים את החלבה מעל לריבה בעזרת החלק הגס בפומפיה ומצפים את הריבה בפירורי חלבה.
      • 7. מגררים מעל לחלבה את הבצק הפריך שנותר במקרר עד שכל שכבת החלבה תצופה בפירורי הבצק הפריך. מפזרים מעל קורט מלח.
      • 8. אופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות, עד להזהבת פירורי הבצק הפריך.
      • 9. מקררים בתבנית לפני חיתוך. אחרי שהתקרר - מוציאים את המשטח האפוי בשלמותו על גבי קרש חיתוך. חותכים לצורה שמתחשק לכם ומאחסנים בקופסה סגורה.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -