מתכונים חמים

חיתוכיות ריבה וחלבה

חיתוכיות בצק פריכות במילוי שאי אפשר לעמוד בפניו: ריבה, חלבה, וחמאה

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חיתוכיות ריבה וחלבה

מחשבון המרות

מצרכים

  • משולשי אהבה חמאה-ריבה-חלבה
  • חיתוכיות פריכות, מתוקות וחמצמצות.
  • חומרים לתבנית אלומיניום גדולה (35*25 ס"מ)
  • לבצק הפריך (לתחתית ולציפוי הפירורים):
  • 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 90 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 45 מ"ל מים קרים (3 כפות)
  • 1 שקית סוכר וניל או חצי כפית תמצית וניל
  • 350 גר' קמח (2.5 כוסות)
  • למילוי
  • 1 צנצנת ריבת פטל/תות/שזיפים (350 גר')
  • 150 גר' חלבה וניל
  • קורט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים ביחד את המרכיבים במעבד מזון עם להב מתכת, מהירות גבוהה עד ליצירת משחה חלקה.
  • 2. עוצרים ומוסיפים קמח ומעבדים רק כמה שניות עד לאיחוד הבצק לגוש. עוצרים.
  • 3. מוציאים את הבצק על משטח מקומח, משטחים לדיסקית (פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה וחותכים כ-500 גרם מהבצק המקורר (רצוי להשתמש במשקל. את היתרה מחזירים למקרר).
  • 5. מרדדים את הבצק למלבן בגודל התחתית של התבנית, עובי 4 מ"מ. מניחים על גבי נייר האפיה שבתבנית. מחוררים במזלג את הבצק.
  • 6. מוסיפים את המילוי: מורחים את הריבה על גבי הבצק בשכבה אחידה. מגררים את החלבה מעל לריבה בעזרת החלק הגס בפומפיה ומצפים את הריבה בפירורי חלבה.
  • 7. מגררים מעל לחלבה את הבצק הפריך שנותר במקרר עד שכל שכבת החלבה תצופה בפירורי הבצק הפריך. מפזרים מעל קורט מלח.
  • 8. אופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות, עד להזהבת פירורי הבצק הפריך.
  • 9. מקררים בתבנית לפני חיתוך. אחרי שהתקרר - מוציאים את המשטח האפוי בשלמותו על גבי קרש חיתוך. חותכים לצורה שמתחשק לכם ומאחסנים בקופסה סגורה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully