וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה אפויה בתוך תפוחים

עוגת הגבינה האפויה הבסיסית היא גם הכי טעימה. נעמה נויהאוז מחליטה לעשות עליה טוויסט חביב, ומחביאה אותה בתוך תפוחים. נראה ילד או מבוגר שלא יתלהב מזה.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת גבינה בתוך תפוח. נמרוד סונדרס
עוגת גבינה בתוך תפוח

מצרכים למתכון

  • 4-6 תפוחים (ניתן להשתמש בכל זן של תפוח מלבד גרנד סמיט שחמיצותם גורמת לבלילת הגבינה להתפרק באפיה)
  • כף סוכר
  • רבע כפית קינמון טחון
  • למילוי:
  • 450 גר' גבינה לבנה 5 או 9 % שומן
  • 100 גר' סוכר (1/2 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 20 גר' קורנפלור (2 כפות גדושות)
  • 20 גר' אינסטנט פודינג וניל
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • 3 ביצים מופרדות
  • 15 גר' סוכר להקצפת החלבונים (כף גדושה)

אופן ההכנה

  • 1. מרוקנים את התפוחים: חותכים את החלק העליון של התפוח בגובה כחצי ס"מ. מרוקנים את התפוחים בעזרת כף פריזיאן. משאירים דפנות בעובי של כחצי ס"מ.
  • 2. מערבבים סוכר וקינמון וזורים בתוך התפוחים ועל דפנותיהם. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 3. בקערה מערבבים היטב: גבינה, 100 גר' סוכר, סוכר וניל, קורנפלור, פודינג, לימון וחלמונים.
  • 4. במיקסר מקציפים חלבונים ו-15 גרם סוכר לקצף יציב ומבריק (כ-3 דקות).
  • 5. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך מסת הגבינה.
  • 6. מוזגים את המסה לתוך תפוחי העץ ומעמידים מקל קינמון במרכז התפוח.
  • 7. אופים כ-30-40 דקות. העוגה תעלה באפיה ותצנח חזרה עם קירורה. מגישים לאחר צינון קל או מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully