- 1. לציפוי אגסים: מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים בעזרת כפית את הליבה. מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-3 דקות. מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה. מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד.
-
- 2. לציפוי קראמבל: מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פרורי בצק. מפזרים על תבנית ואופים כ-20 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד.
-
- 3. לציפוי שמנת חמוצה: טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
-
- 4. לבסיס העוגה (בצק פריך): מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
-
- 5. מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות (כשהתנור חומם מראש). מוציאים ומצננים.
-
- 6. לעוגה (תערובת הגבינה): מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 7. יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות (כשהתנור חומם מראש), מנמיכים ל-170 מעלות, אופים למשך 20 דקות נוספות ומוציאים.
-
- 8. מצננים כ-10 דקות ומורחים שכבה דקה של צפוי השמנת החמוצה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת. מוציאים, מניחים מעל את האגסים, ביניהם מפזרים את פרורי הקראמבל ומגישים.