פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קראמבל תפוחים מהביל עם קינמון ומקל וניל

      מתכון של השף צחי בוקששתר, 'בלאק בורגר'.

      4 מדרגים / 3.35 כוכבים

      קרמבל תפוחים של רשת בלק בורגר (יח
      קרמבל תפוחים של רשת בלק בורגר (יח"צ)

      מצרכים

      • חומרים ל-8 מנות:
      • 2 כוסות קמח
      • כוס סוכר חום
      • ½ כוס קוואקר (שיבולת שועל)
      • ¾ כוס חמאה מומסת
      • כוס סוכר רגיל
      • 2 כפות קורנפלור
      • ¼ כפית מלח
      • 6 תפוחים
      • ½ כפית קינמון טחון
      • או½ מקל ווניל
      • ¼ לימון
      • תבנית חסינת אש גדולה – או תבניות אישיות. ב- blackמשתמשים בקערות מרק.

      אופן ההכנה

      • 1. את התפוחים קולפים, מוציאים את הליבה ופורסים בעובי אחיד. סוחטים מעליהם מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל. מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
      • 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה. מעבירים 1/3 מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים. את שאר הבצק מצננים במקרר.
      • 3. מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם ½ כוס מים רותחים. מרתיחים תוך טריפה. מצננים מעט ומערבבים את התפוחים במרק שנוצר.יוצקים לתבנית / תבניות.
      • 4. מפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים לצבע זהוב, כמעט שעה.
      • 5. מגישים את הקראמבל חמים – והכי טעים עם גלידה וניל ליד, שכל סועד מניח על המנה והיא נמסה לאט.

      מתכונים נוספים

      קראמבל תפוחים מהביל עם קינמון ומקל וניל
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -