- 1. את התפוחים קולפים, מוציאים את הליבה ופורסים בעובי אחיד. סוחטים מעליהם מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל. מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
-
- 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה. מעבירים 1/3 מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים. את שאר הבצק מצננים במקרר.
-
- 3. מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם ½ כוס מים רותחים. מרתיחים תוך טריפה. מצננים מעט ומערבבים את התפוחים במרק שנוצר.יוצקים לתבנית / תבניות.
-
- 4. מפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים לצבע זהוב, כמעט שעה.
-
- 5. מגישים את הקראמבל חמים והכי טעים עם גלידה וניל ליד, שכל סועד מניח על המנה והיא נמסה לאט.