נושאים חמים

קראמבל תפוחים מהביל עם קינמון ומקל וניל

מתכון של השף צחי בוקששתר, 'בלאק בורגר'.

קרמבל תפוחים של רשת בלק בורגר (יח
קרמבל תפוחים של רשת בלק בורגר (יח"צ)

מצרכים

  • חומרים ל-8 מנות:
  • 2 כוסות קמח
  • כוס סוכר חום
  • ½ כוס קוואקר (שיבולת שועל)
  • ¾ כוס חמאה מומסת
  • כוס סוכר רגיל
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כפית מלח
  • 6 תפוחים
  • ½ כפית קינמון טחון
  • או½ מקל ווניל
  • ¼ לימון
  • תבנית חסינת אש גדולה – או תבניות אישיות. ב- blackמשתמשים בקערות מרק.

אופן ההכנה

  • 1. את התפוחים קולפים, מוציאים את הליבה ופורסים בעובי אחיד. סוחטים מעליהם מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל. מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
  • 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה. מעבירים 1/3 מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים. את שאר הבצק מצננים במקרר.
  • 3. מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם ½ כוס מים רותחים. מרתיחים תוך טריפה. מצננים מעט ומערבבים את התפוחים במרק שנוצר.יוצקים לתבנית / תבניות.
  • 4. מפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים לצבע זהוב, כמעט שעה.
  • 5. מגישים את הקראמבל חמים – והכי טעים עם גלידה וניל ליד, שכל סועד מניח על המנה והיא נמסה לאט.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת