עוגיות תפוחים מקמח מלא
עוגיות שופעות בריאות עם תפוחים, גרנולה וקמח מלא (ובלי קמח לבן בכלל).
עוגיות תפוחים מקמח מלא (סמדר ולטר) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 1 כוס סוכר חום - אפשר כהה או בהיר או חצי-חצי
- 100 גרם חמאה, רכה מאוד
- 2 ביצים
- כוס וחצי קמח מלא, מנופה
- קורט מלח
- רבע כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 4 כפיות דבש
- 2 כוסות גרנולה (אפשר עם תוספות שאתם אוהבים)
- 2 תפוחים
- 1. מקציפים יחד חמאה וסוכר חום במיקסר (או במיקסר יד), עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה. מפסיקים את פעולת ההקצפה.
- 2. מוסיפים דבש, קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה וקינמון. מערבבים היטב בכף עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים את הגרנולה ומערבבים. מגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות (אפשר לקלוף ואפשר להשאיר את הקליפה - לשיקולכם), מוסיפים לבצק ומערבבים לפיזור אחיד.
- 3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- 4. מחממים תנור ל-175 מעלות. בידיים רטובות מעט יוצרים מהתערובת עוגיות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות לא תופחות הרבה). אופים כ-15 דקות (לעוגיות רכות) או 20 דקות (לעוגיות פריכות יותר). מוצאים מהתנור, מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה