פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      תפוחים אפויים

      13 מדרגים / 2.33 כוכבים

      תפוח אפוי ממולא (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      תפוח אפוי ממולא (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-6 מנות:
      • 6 תפוחים גדולים ויפים, רצוי ירוקים
      • 18 חצאי אגוזי פקאן או מלך, או 6 כפיות אגוזים טחונים
      • 12 כפיות סוכר (2 כפיות לתפוח)
      • מעט קינמון
      • מים לפי הצורך
      • * כפית פריזאית (המיועדת להוצאת עיגולים מפירות וירקות. אם אין, משתמשים בכפית רגילה, אבל זה יהיה פחות נוח)
      • * 6-12 קיסמי עץ קטנים
      • * 2 תבניות אינגליש קייק (פשוט יותר נוח לאפות בהן) או תבנית אחרת בעלת דפנות גבוהות, שתכיל את התפוחים בנוחות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
      • 2. חותכים מכל תפוח שליש, לרוחב, מחלקו העליון, כך שנישאר עם 2/3 תפוח (להלן- הבסיס) ו"מכסה" מהשליש הנותר. בעזרת הכפית מוציאים מכל בסיס עיגול מחלקו הפנימי (איזור הגרעינים). בכל עיגול שנוצר מסדרים בעמידה 3 חצאי אגוזים, או ממלאים בכפית אגוזים טחונים. מעל האגוזים מפזרים כפית סוכר, וזורים מעט קינמון (חשוב לפזר את הקינמון בתוך התפוח ולא מעליו, אחרת באפיה הוא יישרף ויקבל טעם מר).
      • 3. מכסים כל בסיס במכסה שלו ונועצים בכל תפוח שלם קיסם אחד או שניים (אחד בכל צד), כדי שהמכסה לא יברח. מסדרים בתבניות אינגליש - 3 תפוחים בכל תבנית, או בתבנית רגילה. שופכים בתבנית מים, עד לגובה של כ-2 סנטימטר. מפזרים מעל כל תפוח כפית סוכר נוספת.
      • 4. מכניסים לתנור ואופים 40 דקות, עד שהתפוחים רכים. רצוי במהלך האפייה להרטיב את התפוחים פעמיים-שלוש ברוטב מתחתית התבנית.
      • 5. מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיסמים ומגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית. רצוי לצרף כדור גלידה ליד ולטפטף עליו מהרוטב, או דבש או סירופ מייפל.
      • *במקום כפית הסוכר שבתוך התפוחים אפשר לשים כפית סוכר חום, או סוכר וניל, או דבש.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -