וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוחים אפויים

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

תפוח אפוי ממולא (סמדר ולטר). מערכת וואלה!
תפוח אפוי ממולא (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 6 תפוחים גדולים ויפים, רצוי ירוקים
  • 18 חצאי אגוזי פקאן או מלך, או 6 כפיות אגוזים טחונים
  • 12 כפיות סוכר (2 כפיות לתפוח)
  • מעט קינמון
  • מים לפי הצורך
  • * כפית פריזאית (המיועדת להוצאת עיגולים מפירות וירקות. אם אין, משתמשים בכפית רגילה, אבל זה יהיה פחות נוח)
  • * 6-12 קיסמי עץ קטנים
  • * 2 תבניות אינגליש קייק (פשוט יותר נוח לאפות בהן) או תבנית אחרת בעלת דפנות גבוהות, שתכיל את התפוחים בנוחות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. חותכים מכל תפוח שליש, לרוחב, מחלקו העליון, כך שנישאר עם 2/3 תפוח (להלן- הבסיס) ו"מכסה" מהשליש הנותר. בעזרת הכפית מוציאים מכל בסיס עיגול מחלקו הפנימי (איזור הגרעינים). בכל עיגול שנוצר מסדרים בעמידה 3 חצאי אגוזים, או ממלאים בכפית אגוזים טחונים. מעל האגוזים מפזרים כפית סוכר, וזורים מעט קינמון (חשוב לפזר את הקינמון בתוך התפוח ולא מעליו, אחרת באפיה הוא יישרף ויקבל טעם מר).
  • 3. מכסים כל בסיס במכסה שלו ונועצים בכל תפוח שלם קיסם אחד או שניים (אחד בכל צד), כדי שהמכסה לא יברח. מסדרים בתבניות אינגליש - 3 תפוחים בכל תבנית, או בתבנית רגילה. שופכים בתבנית מים, עד לגובה של כ-2 סנטימטר. מפזרים מעל כל תפוח כפית סוכר נוספת.
  • 4. מכניסים לתנור ואופים 40 דקות, עד שהתפוחים רכים. רצוי במהלך האפייה להרטיב את התפוחים פעמיים-שלוש ברוטב מתחתית התבנית.
  • 5. מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיסמים ומגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית. רצוי לצרף כדור גלידה ליד ולטפטף עליו מהרוטב, או דבש או סירופ מייפל.
  • *במקום כפית הסוכר שבתוך התפוחים אפשר לשים כפית סוכר חום, או סוכר וניל, או דבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully