- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
- 2. חותכים מכל תפוח שליש, לרוחב, מחלקו העליון, כך שנישאר עם 2/3 תפוח (להלן- הבסיס) ו"מכסה" מהשליש הנותר. בעזרת הכפית מוציאים מכל בסיס עיגול מחלקו הפנימי (איזור הגרעינים). בכל עיגול שנוצר מסדרים בעמידה 3 חצאי אגוזים, או ממלאים בכפית אגוזים טחונים. מעל האגוזים מפזרים כפית סוכר, וזורים מעט קינמון (חשוב לפזר את הקינמון בתוך התפוח ולא מעליו, אחרת באפיה הוא יישרף ויקבל טעם מר).
-
- 3. מכסים כל בסיס במכסה שלו ונועצים בכל תפוח שלם קיסם אחד או שניים (אחד בכל צד), כדי שהמכסה לא יברח. מסדרים בתבניות אינגליש - 3 תפוחים בכל תבנית, או בתבנית רגילה. שופכים בתבנית מים, עד לגובה של כ-2 סנטימטר. מפזרים מעל כל תפוח כפית סוכר נוספת.
-
- 4. מכניסים לתנור ואופים 40 דקות, עד שהתפוחים רכים. רצוי במהלך האפייה להרטיב את התפוחים פעמיים-שלוש ברוטב מתחתית התבנית.
-
- 5. מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיסמים ומגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית. רצוי לצרף כדור גלידה ליד ולטפטף עליו מהרוטב, או דבש או סירופ מייפל.
-
- *במקום כפית הסוכר שבתוך התפוחים אפשר לשים כפית סוכר חום, או סוכר וניל, או דבש.