וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרודל תפוחים

מתכון של השף קונדיטור סטפן שפרט מ'דיניץ'.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סתיו בנחלה דינץ שטרודל תפוחים. מערכת וואלה
סתיו בנחלה דינץ שטרודל תפוחים

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 8 מנות:
  • 1 ק"ג תפוחים ירוקים
  • 1 ק"ג תפוחים אדומים
  • 1 ק"ג תפוחים צהובים
  • 300 גרם סוכר
  • קליפת תפוז מגורדת מ-1 תפוז
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • מקל קינמון גדול
  • 1 ביצה
  • עלה של בצק פילו

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות.
  • 2. מבשלים על אש נמוכה את פרוסות התפוחים עם הסוכר, הצימוקים, אגוזי המלך, קליפת התפוז ומקל הקינמון עד שהתפוחים מתרככים. מצננים את התערובת.
  • 3. פורסים את עלה הפילו ומניחים את תערובת התפוחים במרכז העלה. מורחים חלמון ביצה על אחד מקצוות העלה ואת הקצה השני מדביקים לצד המרוח ביצה. חותכים את הקצוות שנותרו פתוחים עם הצד הכהה של הסכין. הופכים את הגלילה שנוצרה ומורחים בחלמון ביצה.
  • 4. אופים בתנור על נייר אפייה בטמפ' של 170 מעלות בין 25-35 דקות עד שהבצק מזהיב/משחים. מגישים חם עם גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully