וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמנת פירורים

כשאתם רוצים לפנק את עצמכם או את הילדים, זכרו את המתכון הזה: דנה מלמד אופה עוגת שמנת מפירורים עם שקדים טחונים, וממלאת אותה בשמנת וקצת שוקולד לבן.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עוגת גבינה פרורים. דנה מלמד
עוגת גבינה פרורים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 200 גר' חמאה קרה
  • 300 גר' קמח מנופה
  • 100 גר' סוכר
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 2 חלמונים
  • למילוי שמנת:
  • 100 גר' שוקולד לבן
  • ¼ כוס חלב חם
  • 2 כפות חמאה
  • 3 גביעי שמנת חמוצה של פעם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (38%) קרה מאד
  • 100 גר' סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, השקדים והסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
  • 3. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. 2/3 ממנו מרדדים ומשטחים בתבנית. את הבצק הנותר משטחים ע"ג תבנית שטוחה בצורה פרוביזורית (זה החלק שבהמשך יהפוך לפירורים).
  • 4. אופים את 2 הבצקים (אם יש טורבו אפשר את שניהם ביחד) כ-15 דקות, או עד שהם מזהיבים קלות אך לא ממש משחימים.
  • 5. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב והחמאה ומערבבים לקרם חלק. טורפים היטב את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהוא נמס ואין גרגרים ומוסיפים לשוקולד הלבן. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת השמנת והשוקולד הלבן.
  • 6. מרכיבים את העוגה: משטחים את תערובת השמנת ע"ג הקלתית האפויה. מפוררים את 1/3 הבצק הנותר ע"ג העוגה. מצננים במקרר יממה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully