וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פירורים

עוגה קלה וגאונית, עם אינסוף אפשרויות ופנים. זאת העוגה האולטימטיבית לניצול כל מה שיש לכם בבית, והיא תמיד מעולה- רכה, נימוחה וטעימה להפליא. היא יכולה להיות פרווה או חלבית.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת פירורים של סמדר ולטר. מערכת וואלה
עוגת פירורים של סמדר ולטר

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה/מרגרינה, רגילה או בטעם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח או 2.5 כוסות קמח רגיל +2.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
  • להרטבת הבצק: גביע שמנת חמוצה/ אשל/ גיל/ יוגורט (אפשר בטעמים)
  • או 1 כוס של מיץ תפוזים/ מיץ פירות אחר (אננס, אפרסקים וכו'), אפשר שעד 1/4 כוס מהנוזל יהיה ליקר כלשהו שאהוב עליכם או ברנדי.
  • תוספות: אחד או יותר מהבאים: שוקולד צ'יפס מכל סוג, או שוקולד חתוך לקוביות או מגורר / אגוזים מכל סוג או שקדים, חתוכים גס / קוקוס / צימוקים / דובדבנים מסוכרים / פירות טריים/ יבשים/ משומרים, חתוכים לקוביות / ממרח שוקולד או נוטלה או ריבה מכל סוג (שמים עם כפית).
  • * סיר פלא או תבנית 24 עגולה. אני אפיתי בתבנית סיליקון עגולה עם חור.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. שמים בקערה חמאה/מרגרינה, קמח וסוכר. מערבבים בידיים עד לקבלת פירורים שנראים כמו קוסקוס. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  • 3. מוסיפים לפירורים שנותרו בקערה ביצה, וניל ואת מה שבחרתם כדי להרטיב אותם. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוזלי.
  • 4. עם כף יוצקים לתבנית שכבת בצק דקה ומפזרים מעליה תוספות. כך ממשיכים לסדר בתבנית שכבות של בצק ותוספות. אפשר לסיים עם בצק או תוספות- זה לא משנה. מעל מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים 50-60 דקות, או עד שהעוגה זהובה, תפוחה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש (או כמעט יבש, עם כמה פירורים). זמן האפייה הוא לא טעות! הבצק נוזלי וצריך זמן להתייבש. אם העוגה משחימה ועדיין רטובה מבפנים, מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
  • מוציאים ומצננים לגמרי לפני החיתוך- העוגה מתפרקת כשהיא חמה.
  • *אפשר להשתמש בפירות משומרים למילוי ובנוזלי השימור שלהם להרטיב את הבצק. בעוגה שבתמונה השתמשתי בקופסת אננס משומר, לבצק השתמשתי ב- 1/2 כוס מיץ מהקופסה, 1/4 כוס מיץ תפוזים ו-1/4 כוס ליקר פינה קולדה. הרכבתי כך: שכבת בצק, כ-1/3 כוס אננס משומר, שכבת בצק נוספת, 50 גרם שוקולד צ'יפס רגיל, שכבת בצק, עוד כ-1/3 כוס אננס משומר, שכבת בצק אחרונה, מעל פיזרתי כ-2 כפות קוקוס ומעליו את הפירורים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully