- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
- 2. שמים בקערה חמאה/מרגרינה, קמח וסוכר. מערבבים בידיים עד לקבלת פירורים שנראים כמו קוסקוס. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
-
- 3. מוסיפים לפירורים שנותרו בקערה ביצה, וניל ואת מה שבחרתם כדי להרטיב אותם. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונוזלי.
-
- 4. עם כף יוצקים לתבנית שכבת בצק דקה ומפזרים מעליה תוספות. כך ממשיכים לסדר בתבנית שכבות של בצק ותוספות. אפשר לסיים עם בצק או תוספות- זה לא משנה. מעל מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד.
-
-
- 5. מכניסים לתנור ואופים 50-60 דקות, או עד שהעוגה זהובה, תפוחה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש (או כמעט יבש, עם כמה פירורים). זמן האפייה הוא לא טעות! הבצק נוזלי וצריך זמן להתייבש. אם העוגה משחימה ועדיין רטובה מבפנים, מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
-
- מוציאים ומצננים לגמרי לפני החיתוך- העוגה מתפרקת כשהיא חמה.
-
- *אפשר להשתמש בפירות משומרים למילוי ובנוזלי השימור שלהם להרטיב את הבצק. בעוגה שבתמונה השתמשתי בקופסת אננס משומר, לבצק השתמשתי ב- 1/2 כוס מיץ מהקופסה, 1/4 כוס מיץ תפוזים ו-1/4 כוס ליקר פינה קולדה. הרכבתי כך: שכבת בצק, כ-1/3 כוס אננס משומר, שכבת בצק נוספת, 50 גרם שוקולד צ'יפס רגיל, שכבת בצק, עוד כ-1/3 כוס אננס משומר, שכבת בצק אחרונה, מעל פיזרתי כ-2 כפות קוקוס ומעליו את הפירורים.