- 1 .מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
- 2. מוסיפים אבקת סוכר ושקדים טחונים ומעבדים מעט. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
- 3. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
- 4. מרדדים את הבצק ליריעה עגולה בעובי 2.5 מ"מ (מומלץ לרדד בין שני דפי אפייה) ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ. נפטרים משוליים עודפים בעזרת סכין.
- 5. מניחים נייר אפייה על הקלתית ומעליו משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות ומסירים את נייר האפייה והמשקולות.
- 6.מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים את כל מרכיבי המלית (ניתן להשתמש במערבל ידני, ולהשתדל לא להכניס אוויר למלית).
- 7. יוצקים את המלית על הקלתית האפויה. התערובת נוזלית, לכן מומלץ לצקת אותה כשהמגש עוד בתנור.
- 8. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מצננים.
- 9.מכינים את הציפוי: מקציפים ביחד חלב ופודינג וניל עד שמתקבלת תערובת חלקה. מורחים את הציפוי על העוגה ומגישים או מכינים קליפות תפוז מסוכרות לעיטור.
- 10. קליפות תפוז מסוכרות (אופציונלי): בעזרת קולפן מקלפים דק את קליפת התפוז (ללא החלק הלבן)וחותכים לז'וליאנים (גפרורים).
- 11. מעבירים את קליפות התפוז לסיר קטן עם 500 מ"ל מים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות. מסננים ושוטפים. אם קליפות התפוז עוד מרירות חוזרים על הפעולה.
- 12.מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מחממים 100 גרם סוכר עם 100 מ"ל מים, עד שהסוכר נמס.מוסיפים את קליפות התפוז לסירופ ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.
- 13. שומרים את קליפות התפוז בתוך סירופ הסוכר עד לשימוש. מקשטים את הטארט בקליפות התפוז המסוכרות.