מתכונים חמים

טארט גבינה וניל ותפוזים

אסטלה, שופטת בתכנית בייק אוף ובעלת אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה במתכון חגיגי של טארט בצק פריך במילוי גבינה

מתכון מאת: אסטלה, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

טארט גבינה וניל ותפוזים של אסטלה

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: לעוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק פריך:
  • 300 גרם (2 כוסות+ 2 כפות) קמח
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה קרה בקוביות
  • 90 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
  • 30 גרם (2 כפות) שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • למלית גבינה:
  • 300 גרם גבינת שמנת
  • 220 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר
  • 30 גרם (2 כפות) דבש
  • 3 ביצים
  • גרידה מ-1 תפוז
  • לציפוי:
  • 440 מ"ל (כוס+ 3/4 כוס) חלב
  • 1 חבילה (80 גרם) פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל
  • לקליפות תפוז מסוכרות לקישוט (אופציונאלי):
  • 2 תפוזים
  • 500 מ"ל מים + 100 מ"ל מים
  • 7 גרם (כפית מחוקה + שליש כפית) מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1 .מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
  • 2. מוסיפים אבקת סוכר ושקדים טחונים ומעבדים מעט. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
  • 3. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
  • 4. מרדדים את הבצק ליריעה עגולה בעובי 2.5 מ"מ (מומלץ לרדד בין שני דפי אפייה) ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ. נפטרים משוליים עודפים בעזרת סכין.
  • 5. מניחים נייר אפייה על הקלתית ומעליו משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות ומסירים את נייר האפייה והמשקולות.
  • 6.מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים את כל מרכיבי המלית (ניתן להשתמש במערבל ידני, ולהשתדל לא להכניס אוויר למלית).
  • 7. יוצקים את המלית על הקלתית האפויה. התערובת נוזלית, לכן מומלץ לצקת אותה כשהמגש עוד בתנור.
  • 8. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מצננים.
  • 9.מכינים את הציפוי: מקציפים ביחד חלב ופודינג וניל עד שמתקבלת תערובת חלקה. מורחים את הציפוי על העוגה ומגישים או מכינים קליפות תפוז מסוכרות לעיטור.
  • 10. קליפות תפוז מסוכרות (אופציונלי): בעזרת קולפן מקלפים דק את קליפת התפוז (ללא החלק הלבן)וחותכים לז'וליאנים (גפרורים).
  • 11. מעבירים את קליפות התפוז לסיר קטן עם 500 מ"ל מים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות. מסננים ושוטפים. אם קליפות התפוז עוד מרירות חוזרים על הפעולה.
  • 12.מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מחממים 100 גרם סוכר עם 100 מ"ל מים, עד שהסוכר נמס.מוסיפים את קליפות התפוז לסירופ ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.
  • 13. שומרים את קליפות התפוז בתוך סירופ הסוכר עד לשימוש. מקשטים את הטארט בקליפות התפוז המסוכרות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully