- 1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון (להב מתכת) שמים קמח, חמאה וחומרי טעם ומעבדים לפירורים קטנים ואחידים. מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד קבלת בצק. מרדדים לעובי 3 מ"מ ומניחים בתבנית. מכניסים ל-10 דקות למקרר.
-
- 2. הדובדבנים:שמים במחבת את הדובדבנים עם הסוכר ומחממים על אש נמוכה עד להגרת נוזלים. ממיסים בכוס את הקורנרפלור עם המים ומוסיפים לדובדבנים על מנת שהנוזלים יסמיכו מעט. מסירים מהאש. מוסיפים את גרידת הלימון, הליקר והקינמון ומערבבים.
-
- 3. צומיאים את בקלתית מהמקרר, מניחים מעליה נייר אפייה ומשקולת בדמות קטניות ואופים אפייה עיוורת מעל ב-160 מעלות כ-20 דקות. מצננים לחלוטין.
-
- 4. מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, עד המסת הסוכר.
-
- 5.מפזרים את הדובדבנים על הקלתית ויוצקים את המלית לתוכה בעדינות, כך שהדובדבנים יהיו מכוסים במלית.
-
- 6. מחזחרים לתנור ואופים ב-160 מעלות כ- 20 דקות. מורידים ל- 140 מעלות לכ- 10 עד 20 דקות נוספות. אופים רק עד שהמסה יציבה (המסה נשארת לבנה). מקררים היטב לפני ההגשה.