מתכונים חמים

טארט גבינה ודובדבנים

מתכון מאת: אסטלה מושקוביץ-בלפר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • למלית גבינה:
  • 300 גר' גבינת שמנת
  • 200 גר' שמנת חמוצה (רצוי ללא הנוזלים)
  • 100 גר' ביצים (כ 2 ביצים)
  • 20 גר' חלמון (חלמון אחד)
  • 70 גר' סוכר (כשליש כוס)
  • וניל לפי הטעם
  • לתחתית:
  • 200 גר' קמח (כוס)
  • 5 גר' אבקת אפיה (כפית)
  • 140 גר' חמאה קרה בקוביות
  • חומרי טעם: וניל או גרידת תפוז או לימון
  • 70 גר' סוכר (כשליש כוס)
  • 1 חלמון
  • רינג מס' 24, גובה 3
  • לדובדבנים:
  • דובדבנים
  • עלי נענע או בזיליקום
  • 1 כפית קורנפלור
  • 2 כפות מים
  • מעט גרידת לימון
  • מעט קינמון
  • 1 כף קירש
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון (להב מתכת) שמים קמח, חמאה וחומרי טעם ומעבדים לפירורים קטנים ואחידים. מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד קבלת בצק. מרדדים לעובי 3 מ"מ ומניחים בתבנית. מכניסים ל-10 דקות למקרר.
  • 2. הדובדבנים:שמים במחבת את הדובדבנים עם הסוכר ומחממים על אש נמוכה עד להגרת נוזלים. ממיסים בכוס את הקורנרפלור עם המים ומוסיפים לדובדבנים על מנת שהנוזלים יסמיכו מעט. מסירים מהאש. מוסיפים את גרידת הלימון, הליקר והקינמון ומערבבים.
  • 3. צומיאים את בקלתית מהמקרר, מניחים מעליה נייר אפייה ומשקולת בדמות קטניות ואופים אפייה עיוורת מעל ב-160 מעלות כ-20 דקות. מצננים לחלוטין.
  • 4. מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, עד המסת הסוכר.
  • 5.מפזרים את הדובדבנים על הקלתית ויוצקים את המלית לתוכה בעדינות, כך שהדובדבנים יהיו מכוסים במלית.
  • 6. מחזחרים לתנור ואופים ב-160 מעלות כ- 20 דקות. מורידים ל- 140 מעלות לכ- 10 עד 20 דקות נוספות. אופים רק עד שהמסה יציבה (המסה נשארת לבנה). מקררים היטב לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully