פרשקי גבינה
בגיאורגיה נהגו לאכול את פרשקי הגבינה בעיקר בימי החורף הקפואים, כשהמטפרטורה בחוץ היתה יורדת הרבה מתחת לאפס, כשלצידה מוגשים תה חם וסלטים.
מצרכים
- ל-10 מנות:
- 1/2 ק"ג קמח
- 25 גרם שמרים
- 1.5 כוסות מים פושרים
- 25 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד
- למלית הגבינה:
- 300 גרם גבינה מלוחה רכה
- 150 גרם גבינת פטה
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 50 גרם קשקבל מגורדת
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרים. יוצרים גומחה במרכז, לתוכה מוסיפים מים פושרים, מלח ומרגרינה או חמאה. מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך.
- 2. אם הבצק נדבק לידיים, מוספים מעט קמח, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק יתפח.
- 3. לשים את הבצק פעם נוספת ומחלקים ל-10 חלקים צרים. מכל חלק יוצרים כדור. מכסים בניילון ומניחים לכדורים לתפוח כ-20 דקות.
- 4. במקום חמים מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ ומניחים לתפיחה נוספת של מספר דקות.
- 5. מערבבים בקערה את חומרי מילוי הגבינה.
- 6. לאחר ההתפחה השנייה, ממלאים גבינה במרכז כל עיגול, וסוגרים אותו בצורת סירה.
- 7. בסיר עם שמן עמוק מטגנים את הפרשקי על אש גבוהה משני הצדדים עד שיזהיבו.
- 8. מוציאים ומספיגים מעט.