מתכונים חמים

פרשקי גבינה

בגיאורגיה נהגו לאכול את פרשקי הגבינה בעיקר בימי החורף הקפואים, כשהמטפרטורה בחוץ היתה יורדת הרבה מתחת לאפס, כשלצידה מוגשים תה חם וסלטים.

מתכון מאת: ישראל שחר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פרשקי (צילום: דניאל אליסטר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 25 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד
  • למלית הגבינה:
  • 300 גרם גבינה מלוחה רכה
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 50 גרם קשקבל מגורדת
  • 1 ביצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרים. יוצרים גומחה במרכז, לתוכה מוסיפים מים פושרים, מלח ומרגרינה או חמאה. מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך.
  • 2. אם הבצק נדבק לידיים, מוספים מעט קמח, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק יתפח.
  • 3. לשים את הבצק פעם נוספת ומחלקים ל-10 חלקים צרים. מכל חלק יוצרים כדור. מכסים בניילון ומניחים לכדורים לתפוח כ-20 דקות.
  • 4. במקום חמים מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ ומניחים לתפיחה נוספת של מספר דקות.
  • 5. מערבבים בקערה את חומרי מילוי הגבינה.
  • 6. לאחר ההתפחה השנייה, ממלאים גבינה במרכז כל עיגול, וסוגרים אותו בצורת סירה.
  • 7. בסיר עם שמן עמוק מטגנים את הפרשקי על אש גבוהה משני הצדדים עד שיזהיבו.
  • 8. מוציאים ומספיגים מעט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully