וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה תרד וגבינות

המתכון מאת אלינוער רבין עבור "חוות הבופלו" למאפה תרד וגבינות

מתכון מאת: מערכת וואלה

מאפה פילו עם תרד וגבינת קשקבלו.
מאפה פילו עם תרד וגבינת קשקבלו

מצרכים למתכון

  • ½ קילו עלי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • ¼ כוס שמן
  • למילוי:
  • 1 קילו עלי תרד
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת של "חוות הבופלו"
  • 150 גרם גבינת קשקבלו מגוררת של "חוות הבופלו"
  • 3 ביצים
  • ½ כוס יוגורט בופלו
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים גס
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החמאה והשמן ומשמנים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.
  • 2. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן.
  • 3. מניחים מעל את העלים הנותרים , תוך הברשת כל עלה בשומן.
  • שוטפים את עלי התרד, חולטים דקה במים רותחים עם מעט מלח ומסננים. קוצצים גס ומניחים בקערה.
  • 4. מוסיפים את הגבינות, הביצים, היוגורט, עשבי התיבול ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל.
  • 5. מערבבים ושוטחים את עלי הפילו. מקלפים את עלי הפילו הגולשים כלפי המרכז בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
  • 6. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק. אפשר להכין בכלי אפייה אישיים ואז זמן האפייה 20-25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully