מאפה תרד וגבינות
המתכון מאת אלינוער רבין עבור "חוות הבופלו" למאפה תרד וגבינות
מאפה פילו עם תרד וגבינת קשקבלו
מחשבון המרות
- ½ קילו עלי פילו
- 50 גרם חמאה מומסת
- ¼ כוס שמן
- למילוי:
- 1 קילו עלי תרד
- 150 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת של "חוות הבופלו"
- 150 גרם גבינת קשקבלו מגוררת של "חוות הבופלו"
- 3 ביצים
- ½ כוס יוגורט בופלו
- ½ כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
- 2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים גס
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1. מערבבים את החמאה והשמן ומשמנים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.
- 2. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן.
- 3. מניחים מעל את העלים הנותרים , תוך הברשת כל עלה בשומן.
- שוטפים את עלי התרד, חולטים דקה במים רותחים עם מעט מלח ומסננים. קוצצים גס ומניחים בקערה.
- 4. מוסיפים את הגבינות, הביצים, היוגורט, עשבי התיבול ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל.
- 5. מערבבים ושוטחים את עלי הפילו. מקלפים את עלי הפילו הגולשים כלפי המרכז בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
- 6. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק. אפשר להכין בכלי אפייה אישיים ואז זמן האפייה 20-25 דקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה