וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת בלינצ'סים

הבשלנית ורה אברהם מכינה עוגת המורכבת מערימה של בלינצ'ס מפנקים וביניהם שכבות. עוגה פשוטה, ביתית וטעימה שגונבת את ההצגה

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה!

וואלה

מצרכים למתכון

  • כמות: לעוגה בקוטר 22-26 ס"מ
  • לבלילת הקרפים:
  • 500 גרם קמח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 ליטר מי סודה (לפי הצורך) לדילול הבלילה
  • לשכבת האגוזים:
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 1/2 עד 1/4 כוס סוכר, לפי מידת מתיקות אהובה
  • גרידה מלימון
  • לשכבת הגבינה:
  • 250 גרם (חבילה) גבינת טוב טעם
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 טיפות תמצית וניל
  • חופן צימוקים (רשות)
  • ריבה חמצמצה כמו משמש או פירות יער
  • גנאש שוקולד לציפוי (רשות):
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 110 גרם (1/2 חבילה) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח, השמן והחלב תוך הוספה של מי סודה (כמעט ליטר) עד לקבלת בלילה דלילה יחסית.
  • 2. על מחבת נון סטיק משומנת קלות, רצוי כזו המיועדת לקרפים עם שוליים נמוכים ודקים בקוטר 22-26 ס"מ יוצקים מצקת מהבלילה. מסובבים בתנועות מעגליות כך שהיא תכסה בשכבה דקה את כל פני המחבת ומניחים על אש בינונית- חזקה (כמות הבלילה שיוצקים עבור כל חביתייה תלויה בגודל המצקת ביחס לקוטר המחבת והעובי הרצוי, ניסיון של 2-3 קרפים ותדעו בדיוק מה הכמות הרצויה לכם).
  • 3. כשפני החביתית מתחילים להתמלא בועיות אוויר והשוליים מתחילים להתרומם, הופכים וישר מוציאים אותה החוצה לצלחת. יוצקים את הבאה בתור וכן הלאה. עורמים אותן אחת על גבי השניה כך שיישמרו על חומן וגמישותן.
  • 4. ניגשים להכנת השכבות: מערבבים יחד בקערית את חומרי הגלם של שכבת האגוזים ובקערה נפרדת את חומרי הגלם של שכבת הגבינה.
  • 5. מניחים את החביתית הראשונה על צלחת ומורחים עליה את שכבת הגבינה, מעליה מניחים עוד אחת ומורחים את שכבת הריבה, מניחים חביתייה נוספת עליה מפזרים את האגוזים הטחונים עם הסוכר והלימון. ממשיכים כך וכל פעם מורחים לסירוגין גבינה, ריבה ואגוזים. מסיימים עם החביתית האחרונה.
  • 6. מרפדים תבנית עגולה מעט גדולה מקוטר הבלינצ'סים בנייר אפייה, מניחים אותה הפוכה מעליהם והופכים בזריזות כך שכל ערימת השכבות עוברת לתבנית.
  • 7. אופים את עוגת הקרפים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
  • 8. בינתיים מכינים את גנאש השוקולד: ממיסים את השמנת עם השוקולד בקערית במיקרו בפולסים של 30 שניות(מערבבים בין לבין).
  • 9. כשהעוגה קרה לחלוטין והתגבשה הופכים אותה בחזרה בזהירות לצלחת הגשה ומזלפים מעל את גנאש השוקולד.
  • עוגת קרפ טורט שוויצרית

  • בלינצ'ס עם בננות וקצפת

  • חביתיות תפוחים

  • גלידוניות מרוקאיות

  • עוגת גבינה מ-3 מרכיבים

  • חטיפי יוגורט קפואים

  • עוגת מסקרפונה אננס

  • עוגת גבינה פירורים של אסטלה

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • טירמיסו בייליס

  • עוגת גלידה עוגיות

  • עוגת גבינה פירורים קלאסית

  • טירמיסו נוטלה

  • טילוני בצק עלים וקרם מסקרפונה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully