- 1. בקערה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח, השמן והחלב תוך הוספה של מי סודה (כמעט ליטר) עד לקבלת בלילה דלילה יחסית.
- 2. על מחבת נון סטיק משומנת קלות, רצוי כזו המיועדת לקרפים עם שוליים נמוכים ודקים בקוטר 22-26 ס"מ יוצקים מצקת מהבלילה. מסובבים בתנועות מעגליות כך שהיא תכסה בשכבה דקה את כל פני המחבת ומניחים על אש בינונית- חזקה (כמות הבלילה שיוצקים עבור כל חביתייה תלויה בגודל המצקת ביחס לקוטר המחבת והעובי הרצוי, ניסיון של 2-3 קרפים ותדעו בדיוק מה הכמות הרצויה לכם).
- 3. כשפני החביתית מתחילים להתמלא בועיות אוויר והשוליים מתחילים להתרומם, הופכים וישר מוציאים אותה החוצה לצלחת. יוצקים את הבאה בתור וכן הלאה. עורמים אותן אחת על גבי השניה כך שיישמרו על חומן וגמישותן.
- 4. ניגשים להכנת השכבות: מערבבים יחד בקערית את חומרי הגלם של שכבת האגוזים ובקערה נפרדת את חומרי הגלם של שכבת הגבינה.
- 5. מניחים את החביתית הראשונה על צלחת ומורחים עליה את שכבת הגבינה, מעליה מניחים עוד אחת ומורחים את שכבת הריבה, מניחים חביתייה נוספת עליה מפזרים את האגוזים הטחונים עם הסוכר והלימון. ממשיכים כך וכל פעם מורחים לסירוגין גבינה, ריבה ואגוזים. מסיימים עם החביתית האחרונה.
- 6. מרפדים תבנית עגולה מעט גדולה מקוטר הבלינצ'סים בנייר אפייה, מניחים אותה הפוכה מעליהם והופכים בזריזות כך שכל ערימת השכבות עוברת לתבנית.
- 7. אופים את עוגת הקרפים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
- 8. בינתיים מכינים את גנאש השוקולד: ממיסים את השמנת עם השוקולד בקערית במיקרו בפולסים של 30 שניות(מערבבים בין לבין).
- 9. כשהעוגה קרה לחלוטין והתגבשה הופכים אותה בחזרה בזהירות לצלחת הגשה ומזלפים מעל את גנאש השוקולד.