וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קרפ טורט שוויצרית

מחפשים דרך להעסיק את הילדים? תעמידו אותם במטבח עם המתכון למגדל הקרפים המהמם הזה. מירב שיינר-דנצ'נקו ניסתה, וזכתה בהרבה זמן, שקט וקינוח משגע.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

קרפ טורט שוויץ של מירב שיינר. אפיק גבאי
קרפ טורט שוויץ של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • להכנת 30 קרפים בקוטר 18-20:
  • 12 ביצים
  • 1 ליטר חלב (4 כוסות)
  • 90 גר' חמאה מומסת
  • 420 גר' קמח (3 כוסות)
  • 100 גר' סוכר (1/2 כוס)
  • 15 גר' מלח
  • הכנת המליות והקישוטים:
  • בזמן שהאחים הבוגרים אמונים על הכנת הקרפים, הצעירים יכולים להכין את המלית, ההפתעות והפירות.
  • חומרים למלית:
  • 300 גר' גבינה לבנה או ריקוטה או שמנת/ מעדן וניל מעורבב היטב / מעדן שוקו מעורבב היטב/ קצפת מעורבבת עם כף ממרח שוקולד.
  • 200 גר' קונפיטורת פירות יער/ ריבת משמשים או דובדבנים / סילאן/ מייפל/ דבש
  • 100 גר' אגוזים טחונים/ כדורי שוקולד קטנים
  • לקישוט:
  • 5 פירות העונה מסוגים שונים, חתוכים גס

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית טורפים את הביצים, החלב והחמאה המומסת.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
  • 3. מתחילים לאחד את התערובות: שופכים את הרטובים ליבשים בהדרגה תוך הקצפה במטרפה ידנית, עד לקבלת עיסה חלקה והומוגנית, דלילה יחסית.
  • 4. מרססים מחבת בקוטר 20 ס"מ בתרסיס שמן/ חמאה ומתחילים לטגן את הקרפים: יוצקים בעזרת מצקת קטנה כמות השווה לרבע כוס, מטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטח הפנים ומניחים לה להיסגר במשך 2 דקות. ברגע שמתחילה להיווצר מסגרת חומה מסביב, ויש מן מעטה אטום מלמעלה, הופכים את הקרפ ומטגנים עוד כ-2 דקות.
  • 5. מוציאים מן המחבת וחוזרים על הפעולה כ-30 פעמים (הנה לכם תעסוקה ארוכה ומרתקת לילדים הבוגרים). אם עובדים על אינדוקציה, אפשר לווסת על טמפרטורה בינונית, אם עובדים על אש גלויה, רצוי בהשגחת מבוגר צמוד ועל אש קטנה.
  • 6. הרכבה: על צלחת הגשה יפה ורחבה מתחילים להערים את הקרפים והמלית. מניחים קרפ ועליו מורחים שכבה דקה מאוד של גבינה. לאחר מכן מפזרים קונפיטורה ואגוזים. מניחים מעל קרפ נוסף, ופוחסים בעדינות עם כף היד. חוזרים על הפעולה כמספר הקרפים הנותרים. למי שקשה לבנות לגובה, ניתן להערים עד עשרה, ולהכין שלוש "עוגות".
  • 7. מניחים מעל את הפירות החתוכים, ומזלפים מעט סירופ (סילאן/ דבש/ מייפל).
  • 8. רצוי לקרר כ-1/4 שעה לפני שפורסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully