פנקייקים עם בננות ושוקולד

רוצים לשדרג את הפנקייקים שלכם? מה הבעיה? פשוט מוסיפים לבלילה בננות ושבבי שוקולד, עורמים למגדל ושופכים מעל הכל רוטב ריבת חלב. מושחת ופשוט.

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה!
פנקייק. נמרוד סונדרס
פנקייק

מצרכים

  • ל-6-7 פנקייקים גדולים:
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1/2 כוס בננות מעוכות (בערך שתי בננות לא גדולות)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כף סוכר
  • 25 גר' חמאה מומסת
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • תמצית וניל
  • 100 גר' שבבי שוקולד
  • חמאה עם מעט שמן לטיגון
  • להגשה:
  • 4 כפות גדושת ריבת חלב
  • 3 כפות מים או חלב
  • בננה חתוכה לפרוסות
  • שבבי שוקולד

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים הרטובים: ביצים, יוגורט, חלב, בננות, חמאה ותמצית וניל. אפשר בעזרת בלנדר מוט.
  • 2. מוסיפים סוכר, מלח ובסוף את הקמח ושבבי השוקולד ומערבבים ידנית. אין צורך לערבב יותר מידי אלא רק עד שהחומרים הרטובים נטמעים בקמח.
  • 3. משמנים מחבת במעט חמאה עם שמן. כשהמחבת חמה יוצקים מצקת מהבלילה.
  • 4. ממתינים עד שיופיעו בועיות על פני הפנקייק ורק אז הופכים.
  • 5. במקביל מערבבים בקערית מתאימה לחימום במיקרו את ריבת החלב עם המים ומחממים ל-30 שניות. רק עד שמקבלת רוטב נוזלי של ריבת חלב.
  • 6. עורמים את הפנקייקים על צלחת למגדל, שופכים מעליהם את רוטב ריבת החלב ומקשטים בפרוסות בננה ואגוזי מלך קצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully