פנקייקים עם בננות ושוקולד
רוצים לשדרג את הפנקייקים שלכם? מה הבעיה? פשוט מוסיפים לבלילה בננות ושבבי שוקולד, עורמים למגדל ושופכים מעל הכל רוטב ריבת חלב. מושחת ופשוט.
מצרכים
- ל-6-7 פנקייקים גדולים:
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמנת חמוצה או יוגורט
- 1/2 כוס בננות מעוכות (בערך שתי בננות לא גדולות)
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כף סוכר
- 25 גר' חמאה מומסת
- 1 כוס קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
- תמצית וניל
- 100 גר' שבבי שוקולד
- חמאה עם מעט שמן לטיגון
- להגשה:
- 4 כפות גדושת ריבת חלב
- 3 כפות מים או חלב
- בננה חתוכה לפרוסות
- שבבי שוקולד
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים הרטובים: ביצים, יוגורט, חלב, בננות, חמאה ותמצית וניל. אפשר בעזרת בלנדר מוט.
- 2. מוסיפים סוכר, מלח ובסוף את הקמח ושבבי השוקולד ומערבבים ידנית. אין צורך לערבב יותר מידי אלא רק עד שהחומרים הרטובים נטמעים בקמח.
- 3. משמנים מחבת במעט חמאה עם שמן. כשהמחבת חמה יוצקים מצקת מהבלילה.
- 4. ממתינים עד שיופיעו בועיות על פני הפנקייק ורק אז הופכים.
- 5. במקביל מערבבים בקערית מתאימה לחימום במיקרו את ריבת החלב עם המים ומחממים ל-30 שניות. רק עד שמקבלת רוטב נוזלי של ריבת חלב.
- 6. עורמים את הפנקייקים על צלחת למגדל, שופכים מעליהם את רוטב ריבת החלב ומקשטים בפרוסות בננה ואגוזי מלך קצוצים.