נושאים חמים

פנקייקים עם בננות ושוקולד

רוצים לשדרג את הפנקייקים שלכם? מה הבעיה? פשוט מוסיפים לבלילה בננות ושבבי שוקולד, עורמים למגדל ושופכים מעל הכל רוטב ריבת חלב. מושחת ופשוט.

פנקייק (נמרוד סונדרס)
פנקייק (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-6-7 פנקייקים גדולים:
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1/2 כוס בננות מעוכות (בערך שתי בננות לא גדולות)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כף סוכר
  • 25 גר' חמאה מומסת
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • תמצית וניל
  • 100 גר' שבבי שוקולד
  • חמאה עם מעט שמן לטיגון
  • להגשה:
  • 4 כפות גדושת ריבת חלב
  • 3 כפות מים או חלב
  • בננה חתוכה לפרוסות
  • שבבי שוקולד

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים הרטובים: ביצים, יוגורט, חלב, בננות, חמאה ותמצית וניל. אפשר בעזרת בלנדר מוט.
  • 2. מוסיפים סוכר, מלח ובסוף את הקמח ושבבי השוקולד ומערבבים ידנית. אין צורך לערבב יותר מידי אלא רק עד שהחומרים הרטובים נטמעים בקמח.
  • 3. משמנים מחבת במעט חמאה עם שמן. כשהמחבת חמה יוצקים מצקת מהבלילה.
  • 4. ממתינים עד שיופיעו בועיות על פני הפנקייק ורק אז הופכים.
  • 5. במקביל מערבבים בקערית מתאימה לחימום במיקרו את ריבת החלב עם המים ומחממים ל-30 שניות. רק עד שמקבלת רוטב נוזלי של ריבת חלב.
  • 6. עורמים את הפנקייקים על צלחת למגדל, שופכים מעליהם את רוטב ריבת החלב ומקשטים בפרוסות בננה ואגוזי מלך קצוצים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת