מתכונים חמים

"אמפנדס" שוקולד וחמאת בוטנים

מתכון לאמפנדס עם בצק במילוי מתוק, שמצריך מינימום מצרכים ומאמץ. התוצאה טעימה מאוד גם לילדים וגם למבוגרים. אידיאלי כאשר צריך להכין קינוח ברגע האחרון.

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בצק שק"מ בדן גורמה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל"אמפנדס":
  • 350 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
  • מיכל שמנת חמוצה
  • ביצה טרופה
  • למילוי:
  • קופסה של שוקולד למריחה
  • קופסה של חמאת בוטנים
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הקמח והחמאה למעבד מזון עם להב פלדה או למיקסר עם וו גיטרה. אם משתמשים במעבד מזון, מעבדים את שני המרכיבים עם פולסים קצרים. אם משתמשים במיקסר, מעבדים את המרכיבים במהירות בינונית. מעבדים את החומרים עד שמגיעים למרקם של "סבלאז'" (חול פירורי, בצרפתית).
  • 2. כאשר מתקבלים פירורים, מוסיפים את השמנת. מפעילים את המיקסר על מהירות איטית או פולסים קצרים במעבד מזון. (מילה של ריקי: "חשוב שהמהירות תהיה איטית כדי לא לעורר מדי את הגלוטן, אחרת הבצק לא יהיה פריך").
  • 3. מאחדים את הבצק ביד, מחוץ לקערה (לרוב נשארים פירורים בתחתית הקערה, וצריך לאסוף גם אותם). צריך להתקבל בצק במרקם של פלסטלינה: רך וגמיש.
  • 4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים את הבצק לקירור לפחות למשך חצי שעה. (מילה של ריקי: "הקור הופך אותו לידידותי יותר למשתמש").
  • 5. מפזרים סוכר על משטח העבודה. מוציאים את הבצק מקירור, ומרדדים לעובי של 3 ס"מ.
  • 6. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מכינים שני שקי זילוף: האחד עם חמאת בוטנים והשני עם שוקולד למריחה. מזלפים פס של שוקולד למריחה ופס של חמאת בוטנים. חשוב להשאיר שוליים נקיים.
  • 7. מקפלים את עיגולי הבצק לחצי. מקמחים את שיני המזלג, וסוגרים בלחיצות את שולי עיגולי הבצק. מברישים את ה"אמפנדס" עם ביצה טרופה.
  • 8. מכניסים לקירור של חצי שעה (אחרת הבצק "יתפשט" בתנור ולא ישמור על הצורה שלו).
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 12-15 דקות או עד שה"אמפנדס" מזהיבים. בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully