וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון לבצק שק"מ

הוא נולד בתקופת הצנע ושמו הוא ראשי תיבות של שלושת מרכיביו: שמנת חמוצה, קמח ומרגרינה/חמאה. מתכון בסיסי לבצק שק"מ.

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה

בצק שק"מ בדן גורמה. אפיק גבאי
בצק שק"מ בדן גורמה

מצרכים למתכון

  • 350 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות.
  • מיכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הקמח והחמאה למעבד מזון עם להב פלדה או למיקסר עם וו גיטרה. אם משתמשים במעבד מזון, מעבדים את שני המרכיבים עם פולסים קצרים. אם משתמשים במיקסר, מעבדים את המרכיבים במהירות בינונית. מעבדים את החומרים עד שמגיעים למרקם של "סבלאז'" (חול פירורי, בצרפתית).
  • 2. כאשר מתקבלים פירורים, מוסיפים את השמנת. מפעילים את המיקסר על מהירות איטית או פולסים קצרים במעבד מזון. מילה של ריקי: "חשוב שהמהירות תהיה איטית כדי לא לעורר מדי את הגלוטן, אחרת הבצק לא יהיה פריך."
  • 3. מאחדים את הבצק ביד, מחוץ לקערה (לרוב נשארים פירורים בתחתית הקערה, וצריך לאסוף גם אותם). צריך להתקבל בצק במרקם של פלסטינה: רך וגמיש.
  • 4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים את הבצק לקירור לפחות למשך חצי שעה. מילה של ריקי: "הקור הופך אותו לידידותי יותר למשתמש."

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully