- 1. מפשירים את בצק העלים במקרר (8 שעות לפחות). בצק עלים שלא הופשר עד הסוף יהיה קשה ויישבר, ובצק עלים בטמפרטורת החדר יהיה דביק. לכן ההפשרה במקרר היא הדרך הטובה ביותר.
-
- 2. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה. חותכים בעזרת סכין חדה פעם אחת באמצע לשתי רצועות רוחב ארוכות ואחר כך חותכים בקווים אלכסוניים ויוצרים משולשים.
-
- 3. מקלפים את הבננות וחוצים פעם אחת לאורכן ופעם או פעמיים לרוחבן (תלוי בגודל) כך שייצאו חצאי בננות באורך 4-5 ס"מ.
-
- 4. בבסיס כל משולש מורחים מממרח הנוטלה עד לכדי שליש, מעליו מניחים חתיכת בננה, מגלגלים לכיוון הקודקוד של המשולש ואת שני הקצוות שנשארו אפשר לקפל פנימה, אבל לא חובה.
-
- 5. מניחים בתבנית בעלת דפנות מרופדת בניר אפייה.
-
- 6. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
-
- 7. מגבירים מעט את האש ומביאים לרתיחה למשך 2 דק' או עד שמתחילים להופיע כתמים חומים שמסמנים שעוד רגע, אם לא נשגיח, הסוכר יישרף. חשוב להקפיד לערבב כל הזמן כדי שהסוכר לא יישרף.
-
- 8. מנמיכים שוב את האש ומוסיפים בזהירות את תמצית הווניל ואת הספרייט. יכול להיות שהשילוב של הספרייט הקר עם הסוכר החם ייגרמו לו להתגבש בחזרה וייווצרו גושים, אבל אם נמשיך לערבב על אש קטנה, הסוכר יימס שוב ונקבל נוזל חלק בצבע חום בהיר במרקם סמיך.
-
- 9. מוזגים את הרוטב על הדמפלינגס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-45 דקות או עד שהבצק מקבל גוון שחום וקריספי מלמעלה והרוטב מצטמצם.
-
- 10. מוציאים ומגישים עם כדור גלידה.