וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלינצ'ס עם בננות וקצפת

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!

בלינצ'ס עם בננות של ערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
בלינצ'ס עם בננות של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • 150 גרם (1 כוס) קמח
  • 2 ביצים (100 גרם)
  • 30 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
  • 450 מ"ל (3/4 1 כוסות) חלב
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות ליקר טריפלסק (לא חובה)
  • לקצפת:
  • מיכל שמנת
  • 2 כפות סוכר
  • לבננות:
  • 5 בננות חתוכות לפרוסות גסות
  • חופן סוכר
  • קובייה של 30 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. טורפים היטב ביצים, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב.
  • 2. מוזגים פנימה גם את החלב וטורפים שוב, עד שמתקבל מרקם הומוגני ללא גושים.
  • 3. בסיר קטן ממיסים את החמאה (נזהרים לא לחרוך), מורידים מהאש, מוסיפים את השמן ומערבבים יחד. יוצקים את השמן-חמאה לתערובת הביצים. מערבבים, מוסיפים את הליקר ומערבבים שוב.
  • 4. עוטפים את הקערה עם התערובת בניילון נצמד, ומניחים במקרר לשעתיים.
  • 5. מחממים מחבת ויוצקים שכבה דקה, שתצפה את המחבת. מטגנים עד שהקצוות משחימים. הופכים ומטגנים שוב, למספר שניות. מניחים את עלה הבלינצ'ס על מגבת, וכך ממשיכים להכין את שאר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס אחד על השני.
  • 6. מכינים את הקצפת: מכניסים למיקסר את השמנת והסוכר, ומקציפים למרקם יציב.
  • 7. ממיסים את קוביית החמאה במחבת, מוסיפים את הבננות ומטגנים קלות.
  • 8. מוסיפים סוכר לפי הצורך, ומטגנים למספר דקות, עד שהבננה מתקרמלת ומתרככת מעט.
  • 9. מרכיבים את המנה: מקפלים כל בלינצ'ס לרבעים. מניחים 3 יחידות בלינצ'ס, אחת על השנייה. מסדרים מעל 2-3 כפות בננות מטוגנות, ומעליהן כף קצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully