- 1. טורפים היטב ביצים, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב.
-
- 2. מוזגים פנימה גם את החלב וטורפים שוב, עד שמתקבל מרקם הומוגני ללא גושים.
-
- 3. בסיר קטן ממיסים את החמאה (נזהרים לא לחרוך), מורידים מהאש, מוסיפים את השמן ומערבבים יחד. יוצקים את השמן-חמאה לתערובת הביצים. מערבבים, מוסיפים את הליקר ומערבבים שוב.
-
- 4. עוטפים את הקערה עם התערובת בניילון נצמד, ומניחים במקרר לשעתיים.
-
- 5. מחממים מחבת ויוצקים שכבה דקה, שתצפה את המחבת. מטגנים עד שהקצוות משחימים. הופכים ומטגנים שוב, למספר שניות. מניחים את עלה הבלינצ'ס על מגבת, וכך ממשיכים להכין את שאר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס אחד על השני.
-
- 6. מכינים את הקצפת: מכניסים למיקסר את השמנת והסוכר, ומקציפים למרקם יציב.
-
- 7. ממיסים את קוביית החמאה במחבת, מוסיפים את הבננות ומטגנים קלות.
-
- 8. מוסיפים סוכר לפי הצורך, ומטגנים למספר דקות, עד שהבננה מתקרמלת ומתרככת מעט.
-
- 9. מרכיבים את המנה: מקפלים כל בלינצ'ס לרבעים. מניחים 3 יחידות בלינצ'ס, אחת על השנייה. מסדרים מעל 2-3 כפות בננות מטוגנות, ומעליהן כף קצפת.