פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק עם בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פנקייק בננות ומסקרפונה של בנדיקט (אפיק גבאי)
      פנקייק בננות ומסקרפונה של בנדיקט (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לפנקייק:
      • 4 ביצים
      • 500 מ"ל רוויון
      • 250 מ"ל חלב
      • 330 גרם קמח
      • 125 גרם אבקת סוכר
      • 15 גרם אבקת אפייה
      • 12.5 גרם סודה לשתייה
      • 2.5 גרם מלח
      • 60 גרם חמאה מומסת
      • לבננות המקורמלות:
      • 6 בננות פרוסות
      • 50 גרם חמאה
      • 2 כפות סוכר חום
      • 3/4 כוס מיץ תפוזים
      • 2 כפות רום כהה
      • לקרם המסקרפונה:
      • 150 גרם גבינת מסקרפונה
      • 30 מ"ל שמנת מתוקה
      • 15 גרם אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • הכנת קרם המסקרפונה:
      • טורפים את כל המרכיבים יחד.
      • הבננות:
      • 1. מחממים חמאה במחבת ומשחימים בה את הבננות קלות.
      • 2. מוסיפים סוכר חום, עד שהוא נמס.
      • 3. מוסיפים מיץ תפוזים ורום, ומצמצמים עד לקבלת רוטב.
      • הפנקייק:
      • 1. מנפים את כל המרכיבים היבשים יחד בקערה, ויוצרים גומה.
      • 2. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, החלב והרוויון.
      • 3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים, וטורפים מהחוץ כלפי פנים.
      • 4. מוסיפים את החמאה המומסת, כש-3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים.
      • 5. מערבבים רק עד התמזגות החמאה בבלילה. אין לערבב יותר מדי. מצננים.
      • 6. משמנים קלות מחבת.
      • 7. מערבבים את הבלילה ויוצקים על המחבת בכל פעם כ-50 מ"ל.
      • 8. עם היווצרות בועות על החלק העליון, הופכים את הפנקייק לחצי דקה נוספת.
      • 9. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה כמספר הפנקייקים המבוקשים.
      • מרכיבים את המנה:
      • 1. מניחים מספר פנקייקים אחד על השני בצלחת.
      • 2. שמים על כל ערימה מספר פרוסות בננה, ויוצקים מעל מעט מהרוטב.
      • 3. מניחים כף קרם מסקרפונה מעל כל פנקייק, מגישים מיד.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -