מתכונים חמים

פנקייק עם בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה

גיא ארבל, השף הראשי של מסעדות בנדיקט, מציע אפשרות מלבבת לארוחת בוקר מושקעת ומפנקת

מתכון מאת: גיא ארבל, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות עבודה

  • 20 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 4 יחידות

  • 4 סועדים

פנקייק בננות ומסקרפונה של בנדיקט (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לפנקייק (4 מנות)

    • 4 ביצים
    • 500 מ״לרוויון
    • 250 מ״לחלב
    • 350 גרםקמח
    • 125 גרםאבקת סוכר
    • 15 גרםאבקת אפייה
    • 12 גרםסודה לשתייה
    • 2 גרםמלח
    • 60 גרםחמאה מומסת
  • לבננות המקורמלות

    • 6 בננות פרוסות
    • 50 גרםחמאה
    • 2 כפותסוכר חום
    • ¾ כוסמיץ תפוזים
    • 2 כפותרום כהה
  • לקרם המסקרפונה

    • 150 גרםמסקרפונה
    • 30 מ״לשמנת מתוקה
    • 15 גרםאבקת סוכר

אופן ההכנה

איך מכינים פנקייק בננות מקורמלות ומסקרפונה?

  • 0הכנת קרם המסקרפונה:

    טורפים את כל המרכיבים יחד.
  • 0הכנת הבננות

    1. מחממים חמאה במחבת ומשחימים בה את הבננות קלות.

    2. מוסיפים סוכר חום, עד שהוא נמס.

    3. מוסיפים מיץ תפוזים ורום, ומצמצמים עד לקבלת רוטב.
  • 0הכנת הפנקייק:

    1. מנפים את כל המרכיבים היבשים יחד בקערה, ויוצרים גומה.

    2. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, החלב והרוויון.

    3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים, וטורפים מהחוץ כלפי פנים.

    4. מוסיפים את החמאה המומסת, כש-3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים.

    5. מערבבים רק עד התמזגות החמאה בבלילה. אין לערבב יותר מדי. מצננים.

    6. משמנים קלות מחבת.

    7. מערבבים את הבלילה ויוצקים על המחבת בכל פעם כ-50 מ"ל.

    8. עם היווצרות בועות על החלק העליון, הופכים את הפנקייק לחצי דקה נוספת.

    9. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה כמספר הפנקייקים המבוקשים.
  • 0מרכיבים את המנה:

    1. מניחים מספר פנקייקים אחד על השני בצלחת.

    2. שמים על כל ערימה מספר פרוסות בננה, ויוצקים מעל מעט מהרוטב.

    3. מניחים כף קרם מסקרפונה מעל כל פנקייק, מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully