פנקייק עם בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה

גיא ארבל, השף הראשי של מסעדות בנדיקט, מציע אפשרות מלבבת לארוחת בוקר מושקעת ומפנקת

מתכון מאת: גיא ארבל, מערכת וואלה!
פנקייק בננות ומסקרפונה של בנדיקט. אפיק גבאי
פנקייק בננות ומסקרפונה של בנדיקט

מצרכים

  • לפנקייק (4 מנות)

    • 4 ביצים
    • 500 מ״לרוויון
    • 250 מ״לחלב
    • 350 גרםקמח
    • 125 גרםאבקת סוכר
    • 15 גרםאבקת אפייה
    • 12 גרםסודה לשתייה
    • 2 גרםמלח
    • 60 גרםחמאה מומסת
  • לבננות המקורמלות

    • 6 בננות פרוסות
    • 50 גרםחמאה
    • 2 כפותסוכר חום
    • ¾ כוסמיץ תפוזים
    • 2 כפותרום כהה
  • לקרם המסקרפונה

    • 150 גרםמסקרפונה
    • 30 מ״לשמנת מתוקה
    • 15 גרםאבקת סוכר

אופן ההכנה

איך מכינים פנקייק בננות מקורמלות ומסקרפונה?

  • הכנת קרם המסקרפונה:

    טורפים את כל המרכיבים יחד.
  • הכנת הבננות

    1. מחממים חמאה במחבת ומשחימים בה את הבננות קלות.

    2. מוסיפים סוכר חום, עד שהוא נמס.

    3. מוסיפים מיץ תפוזים ורום, ומצמצמים עד לקבלת רוטב.
  • הכנת הפנקייק:

    1. מנפים את כל המרכיבים היבשים יחד בקערה, ויוצרים גומה.

    2. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, החלב והרוויון.

    3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים, וטורפים מהחוץ כלפי פנים.

    4. מוסיפים את החמאה המומסת, כש-3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים.

    5. מערבבים רק עד התמזגות החמאה בבלילה. אין לערבב יותר מדי. מצננים.

    6. משמנים קלות מחבת.

    7. מערבבים את הבלילה ויוצקים על המחבת בכל פעם כ-50 מ"ל.

    8. עם היווצרות בועות על החלק העליון, הופכים את הפנקייק לחצי דקה נוספת.

    9. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה כמספר הפנקייקים המבוקשים.
  • מרכיבים את המנה:

    1. מניחים מספר פנקייקים אחד על השני בצלחת.

    2. שמים על כל ערימה מספר פרוסות בננה, ויוצקים מעל מעט מהרוטב.

    3. מניחים כף קרם מסקרפונה מעל כל פנקייק, מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully