פנקייק עם בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה
גיא ארבל, השף הראשי של מסעדות בנדיקט, מציע אפשרות מלבבת לארוחת בוקר מושקעת ומפנקת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לפנקייק (4 מנות)
- 4ביצים
- 500מ״לרוויון
- 250מ״לחלב
- 350גרםקמח
- 125גרםאבקת סוכר
- 15גרםאבקת אפייה
- 12גרםסודה לשתייה
- 2גרםמלח
- 60גרםחמאה מומסת
לבננות המקורמלות
- 6בננות פרוסות
- 50גרםחמאה
- 2כפותסוכר חום
- ¾כוסמיץ תפוזים
- 2כפותרום כהה
לקרם המסקרפונה
- 150גרםמסקרפונה
- 30מ״לשמנת מתוקה
- 15גרםאבקת סוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פנקייק בננות מקורמלות ומסקרפונה?
- הכנת קרם המסקרפונה: טורפים את כל המרכיבים יחד.
- הכנת הבננות 1. מחממים חמאה במחבת ומשחימים בה את הבננות קלות. 2. מוסיפים סוכר חום, עד שהוא נמס. 3. מוסיפים מיץ תפוזים ורום, ומצמצמים עד לקבלת רוטב.
- הכנת הפנקייק: 1. מנפים את כל המרכיבים היבשים יחד בקערה, ויוצרים גומה. 2. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, החלב והרוויון. 3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים, וטורפים מהחוץ כלפי פנים. 4. מוסיפים את החמאה המומסת, כש-3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים. 5. מערבבים רק עד התמזגות החמאה בבלילה. אין לערבב יותר מדי. מצננים. 6. משמנים קלות מחבת. 7. מערבבים את הבלילה ויוצקים על המחבת בכל פעם כ-50 מ"ל. 8. עם היווצרות בועות על החלק העליון, הופכים את הפנקייק לחצי דקה נוספת. 9. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה כמספר הפנקייקים המבוקשים.
- מרכיבים את המנה: 1. מניחים מספר פנקייקים אחד על השני בצלחת. 2. שמים על כל ערימה מספר פרוסות בננה, ויוצקים מעל מעט מהרוטב. 3. מניחים כף קרם מסקרפונה מעל כל פנקייק, מגישים מיד.