וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקייק עם דובדבנים חמים וקרם שמנת

זה לא בדיוק פנקייק אבל ככה קוראים לזה אצלינו

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

משהו מושחת לשבת. דנה מלמד
משהו מושחת לשבת

מצרכים למתכון

  • לדובדבנים:
  • כוס דובדבנים טריים
  • 5 כפות סוכר
  • כף מיץ לימון סחוט
  • לפנקייק:
  • 3 ביצים
  • 2 מכלי שמנת חמוצה או גבינה לבנה רכה
  • ¾ כוס קמח
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
  • מעט חמאה
  • לקרם שמנת:
  • 100 גר' פרומעז (אפשר להחליף בגבינה לבנה 5%)
  • 100 גר' גבינת שמנת
  • 50 גר' שמנת חמוצה
  • 4 – 3 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל או גרגרים מ1/2 מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים מהדובדבנים. שמים במחבת דובדבנים, מיץ לימון וסוכר ומבשלים על להבה בינונית כעשר דקות. בוחשים מידי פעם בכף עץ ולא זזים מהמחבת. (העסק יכול להישרף בשניות)
  • 2. מכינים את קרם השמנת כמו במתכון הקודם.
  • 3. מכינים את בלילת הפנקייק: טורפים היטב את הביצים עם השמנת.מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 4. מחממים מחבת כבדה וגדולה ומשמנים במעט חמאה.
  • 5. יוצרים בעזרת כף חביתיות קטנות ועגולות. מנמיכים את האש והופכים כשהחביתיות מתחילות להזהיב קלות בערך אחרי דקה. הופכים ומטגנים את הצד השני.
  • 6. מרכיבים את המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים פנקייק אחד, עליו שכבת דובדבנים חמים ושכבת קרם שמנת. מוסיפים עוד שכבה וסוגרים עם פנקייק שלישי. מעטרים בסירופ דובדבנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully