פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק עם דובדבנים חמים וקרם שמנת

      זה לא בדיוק פנקייק אבל ככה קוראים לזה אצלינו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      משהו מושחת לשבת (דנה מלמד)
      משהו מושחת לשבת (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לדובדבנים:
      • כוס דובדבנים טריים
      • 5 כפות סוכר
      • כף מיץ לימון סחוט
      • לפנקייק:
      • 3 ביצים
      • 2 מכלי שמנת חמוצה או גבינה לבנה רכה
      • ¾ כוס קמח
      • 1/3 כוס אבקת סוכר
      • מעט חמאה
      • לקרם שמנת:
      • 100 גר' פרומעז (אפשר להחליף בגבינה לבנה 5%)
      • 100 גר' גבינת שמנת
      • 50 גר' שמנת חמוצה
      • 4 – 3 כפות סוכר
      • ½ כפית תמצית וניל או גרגרים מ1/2 מקל וניל

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים מהדובדבנים. שמים במחבת דובדבנים, מיץ לימון וסוכר ומבשלים על להבה בינונית כעשר דקות. בוחשים מידי פעם בכף עץ ולא זזים מהמחבת. (העסק יכול להישרף בשניות)
      • 2. מכינים את קרם השמנת כמו במתכון הקודם.
      • 3. מכינים את בלילת הפנקייק: טורפים היטב את הביצים עם השמנת.מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
      • 4. מחממים מחבת כבדה וגדולה ומשמנים במעט חמאה.
      • 5. יוצרים בעזרת כף חביתיות קטנות ועגולות. מנמיכים את האש והופכים כשהחביתיות מתחילות להזהיב קלות בערך אחרי דקה. הופכים ומטגנים את הצד השני.
      • 6. מרכיבים את המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים פנקייק אחד, עליו שכבת דובדבנים חמים ושכבת קרם שמנת. מוסיפים עוד שכבה וסוגרים עם פנקייק שלישי. מעטרים בסירופ דובדבנים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -