פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק עם דובדבנים חמים וקרם שמנת

      זה לא בדיוק פנקייק אבל ככה קוראים לזה אצלינו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      משהו מושחת לשבת (דנה מלמד)
      משהו מושחת לשבת (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לדובדבנים:
      • כוס דובדבנים טריים
      • 5 כפות סוכר
      • כף מיץ לימון סחוט
      • לפנקייק:
      • 3 ביצים
      • 2 מכלי שמנת חמוצה או גבינה לבנה רכה
      • ¾ כוס קמח
      • 1/3 כוס אבקת סוכר
      • מעט חמאה
      • לקרם שמנת:
      • 100 גר' פרומעז (אפשר להחליף בגבינה לבנה 5%)
      • 100 גר' גבינת שמנת
      • 50 גר' שמנת חמוצה
      • 4 – 3 כפות סוכר
      • ½ כפית תמצית וניל או גרגרים מ1/2 מקל וניל

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים מהדובדבנים. שמים במחבת דובדבנים, מיץ לימון וסוכר ומבשלים על להבה בינונית כעשר דקות. בוחשים מידי פעם בכף עץ ולא זזים מהמחבת. (העסק יכול להישרף בשניות)
      • 2. מכינים את קרם השמנת כמו במתכון הקודם.
      • 3. מכינים את בלילת הפנקייק: טורפים היטב את הביצים עם השמנת.מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
      • 4. מחממים מחבת כבדה וגדולה ומשמנים במעט חמאה.
      • 5. יוצרים בעזרת כף חביתיות קטנות ועגולות. מנמיכים את האש והופכים כשהחביתיות מתחילות להזהיב קלות בערך אחרי דקה. הופכים ומטגנים את הצד השני.
      • 6. מרכיבים את המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים פנקייק אחד, עליו שכבת דובדבנים חמים ושכבת קרם שמנת. מוסיפים עוד שכבה וסוגרים עם פנקייק שלישי. מעטרים בסירופ דובדבנים.

      עוד מתכוני קינוחים

      פנקייק עם דובדבנים חמים וקרם שמנת
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -