בלינצ'ס פרג
השף צביקה בסרמן מלחם ארז מלמד כיצד להכין בלינצ'ס פרג במילוי תפוחים מקורמלים
פנקייק פרג עם תפוחים מקורמלים (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- לחביתיות פרג:
- 3 ביצים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 2 כוסות חלב
- 3 כפות שמן
- 3 כפות סוכר
- כף שטוחה של פרג
- למילוי:
- 25 גרם חמאה
- 6 תפוחי עץ גרני סמיט קלופים חתוכים לקוביות
- חופן אגוזי מלך גרוסים
- 1 כף גדושה צימוקים\חמוציות
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- גרידה מלימון אחד כף דבש
- 1. הכנת הבלילה: טורפים בקערה את הביצים והחלב מוסיפים את שאר המצרכים וטורפים לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- 2. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת טפלון חמה משומנת מעט. מטגנים עד הופעת בועות אוויר על פני הבלילה, הופכים ומוציאים. עורמים את החביתיות אחת על השניה.
- 3. הכנת המילוי :ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את קוביות התפוחים ומטגנים כ 4 דקות. זורים מעל את ה סוכר ומקרמלים מעט את התפוחים.
- 4. מוסיפים קינמון, דבש וגרידה מלימון ומבשלים עד חצי ריכוך של התפוחים. מוסיפים את האגוזים והחמוציות או הצימוקים ומערבבים.
- 5. מניחים בשליש התחתון של החביתייה מילוי, מקפלים פנימה את שני קצוות ומגלגלים לבלינצ'ס. ממשיכים כך עם כל השאר.
- 6. מגישים בטמפ' החדר או מחממים מעט במיקרוגל בליווי קצפת או גלידת וניל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה