- 1.בקערה מערבבים קמח, מלח וסוכר.
-
- 2.מוסיפים חלב, ביצים, שמן וחמאה מומסת ומערבבים היטב עד קבלת מסה סמיכה ללא גושים (ליתר ביטחון מומלץ לסנן את המסה). מעבירים למקרר לשעה.
-
- 3. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית ומשמנים עם חמאה. יוצקים עם מצקת מסה למחבת ומטגנים את הקרפ עד שהוא מתחיל לקבל צבע חום בהיר.
-
- 4.הופכים את הקרפ על צלחת, משמנים וממשיכים לקרפ הבא.
-
- 5.מכינים ממרח טופי סיידר : מרתיחים שמנת, סיידר ותמצית ווניל. וברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה, מסירים מהאש ומניחים בצד.
-
- 6.מכינים קרמל: מחממים על אש בינונית סיר עם תחתית עבה. מכסים את התחתית בשכבת סוכר דקה. כשהסוכר הופך לנוזל שקוף מוסיפים עוד מעט סוכר בכל פעם, ומחכים שהנוזל יהפוך לזהוב תוך כדי ערבוב. כך מעבירים בהדרגה את כל כמות הסוכר עד שכל הסוכר הופך לקרמל.
-
- 7.מנמיכים את האש ומוסיפים באיטיות את הנוזלים תוך כדי ערבוב (זהירות מהאדים) ומערבבים עד קבלת נוזל אחיד. ממשיכים לבשל על אש נמוכה לצמצום הרוטב כחצי שעה (לערבב מידי פעם).
-
- 8.מערבבים את הקורנפלור עם המים. מוסיפים לרוטב שמתבשל ומערבבים היטב, מסירים מיד מהאש ומקררים עד שהרוטב חמים אך לא רותח
-
- 9.לגלידת קינמון: מרתיחים חלב, מקל קינמון ו2 כפות סוכר. אחרי הרתיחה מכסים בניילון נצמד ומחכים 20 דקות.
-
- 10.מכינים אמבט מי קרח ומעבירים לתוכו קערה עם שמנת. מפרידים ביצים ומערבבים את החלמונים עם שארית הסוכר.
-
- 11.מחממים את הנוזלים בשנית וכשהם מתחילים לרתוח מעבירים תוך כדי ערבוב אל תערובת החלמונים. מחזירים את התערובת לסיר על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עם מרית עמידה לחום. מבשלים כ-3-4 דקות עד שהנוזל מסמיך ואז מסננים אותו לתערובת השמנת הקרה ומערבבים היטב (מומלץ עם בלנדר יד), מצננים.
-
- 12.אחרי שהמסה התקררה יוצקים לכלי פלסטיק ומקפיאים. אחרי 40 דקות מוציאים וטוחנים שוב עם בלנדר יד. ועושים זאת לפחות עוד 5-6 פעמים כל חצי שעה משאירים את הגלידה במקפיא כ-3.5 4 שעות ומגישים.
-
- 13.מכינים את הקרפ: מורחים מעט מרוטב הטופי סיידר על הקרפ. מפזרים קוביות תפוחי עץ ועוד שכבת רוטב וסוגרים את הקרפ על ידי קיפולו. מגישים עם קצפת וגלידת קינמון.