מתכונים חמים

חיתוכיות מוחיטו בסגנון מקסיקני

מתכון לקיץ: חיתוכיות מתוקות וקוקטייל מרענן - אצבעות מוחיטו שיגנבו את ההצגה

מתכון מאת: ליאור משיח, סוגת
  • דרגת קושי בינונית

חיתוכיות מוחיטו

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק סוכרה
  • 125 גר' אבקת סוכר (כוס+כף שטוחה)
  • 250 גר' חמאה בקוביות
  • 3 ביצים
  • 500 גר' קמח לבן (1/2 3 כוסות+כף)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • אצבעות מוחיטו:
  • 2 כוסות צ'ייסר של רום בהיר
  • 20 עלי נענע
  • 8 ביצים
  • 670 גרם סוכר
  • 260 גרם קמח לבן (1/2 1 כוסות+ 5 כפות)
  • ½ כפית מלח
  • גרידה מקליפות של 3 לימוני ליים
  • 300 מ"ל מיץ ליים (1/4 1 כוסות)
  • 4 כפות חלב
  • לקישוט: אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את בצק הסוכרה: במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את אבקת הסוכר והחמאה.
  • 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנוצרת אמולסיה.
  • 3. מוסיפים את היבשים ומערבבים לבצק אחיד. מחלקים ל-2 חתיכות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
  • 4. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומניחים בתחתית רינג או תבנית מלבנית / מרובעת. שומרים בהקפאה.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים בערך 20 דקות עד שהבצק אפוי לחלוטין אבל לא כהה מידי, הוא מוכן כשאינו מבריק מחמאה. משאירים בחוץ להתקרר.
  • 6. בינתיים מכינים את המלית: במכתש ועלי כותשים את עלי הנענע ומשרים עם הרום לפחות לחצי שעה.
  • 7. בקערה טורפים את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לטרוף. מוסיפים את גרידת הליים והמיץ וטורפים.
  • 8. מסננים את הרום מנענע, ומוסיפים אותו לתערובת, כמו גם את החלב והמלח. מערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה. מוזגים מעל הבצק האפוי שהתקרר.
  • 9. מחזירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים עד שמרכז העוגה מתייצב, בין 25-35 דקות.
  • 10. מוציאים מהתנור ומקררים לפחות כשעה. מורידים את הפורמה, בוזקים שכבה יפה של אבקת סוכר וחותכים לאצבעות. שומרים בקירור.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully