פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חיתוכיות מוחיטו בסגנון מקסיקני

      מתכון לקיץ: חיתוכיות מתוקות וקוקטייל מרענן - אצבעות מוחיטו שיגנבו את ההצגה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חיתוכיות מוחיטו (דרור עינב)
      חיתוכיות מוחיטו (דרור עינב)

      מצרכים

      • לבצק סוכרה
      • 125 גר' אבקת סוכר (כוס+כף שטוחה)
      • 250 גר' חמאה בקוביות
      • 3 ביצים
      • 500 גר' קמח לבן (1/2 3 כוסות+כף)
      • ½ כפית אבקת אפייה
      • אצבעות מוחיטו:
      • 2 כוסות צ'ייסר של רום בהיר
      • 20 עלי נענע
      • 8 ביצים
      • 670 גרם סוכר
      • 260 גרם קמח לבן (1/2 1 כוסות+ 5 כפות)
      • ½ כפית מלח
      • גרידה מקליפות של 3 לימוני ליים
      • 300 מ"ל מיץ ליים (1/4 1 כוסות)
      • 4 כפות חלב
      • לקישוט: אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את בצק הסוכרה: במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את אבקת הסוכר והחמאה.
      • 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנוצרת אמולסיה.
      • 3. מוסיפים את היבשים ומערבבים לבצק אחיד. מחלקים ל-2 חתיכות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
      • 4. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומניחים בתחתית רינג או תבנית מלבנית / מרובעת. שומרים בהקפאה.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים בערך 20 דקות עד שהבצק אפוי לחלוטין אבל לא כהה מידי, הוא מוכן כשאינו מבריק מחמאה. משאירים בחוץ להתקרר.
      • 6. בינתיים מכינים את המלית: במכתש ועלי כותשים את עלי הנענע ומשרים עם הרום לפחות לחצי שעה.
      • 7. בקערה טורפים את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לטרוף. מוסיפים את גרידת הליים והמיץ וטורפים.
      • 8. מסננים את הרום מנענע, ומוסיפים אותו לתערובת, כמו גם את החלב והמלח. מערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה. מוזגים מעל הבצק האפוי שהתקרר.
      • 9. מחזירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים עד שמרכז העוגה מתייצב, בין 25-35 דקות.
      • 10. מוציאים מהתנור ומקררים לפחות כשעה. מורידים את הפורמה, בוזקים שכבה יפה של אבקת סוכר וחותכים לאצבעות. שומרים בקירור.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -