חיתוכיות מוחיטו בסגנון מקסיקני
מתכון לקיץ: חיתוכיות מתוקות וקוקטייל מרענן - אצבעות מוחיטו שיגנבו את ההצגה
חיתוכיות מוחיטו (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- לבצק סוכרה
- 125 גר' אבקת סוכר (כוס+כף שטוחה)
- 250 גר' חמאה בקוביות
- 3 ביצים
- 500 גר' קמח לבן (1/2 3 כוסות+כף)
- ½ כפית אבקת אפייה
- אצבעות מוחיטו:
- 2 כוסות צ'ייסר של רום בהיר
- 20 עלי נענע
- 8 ביצים
- 670 גרם סוכר
- 260 גרם קמח לבן (1/2 1 כוסות+ 5 כפות)
- ½ כפית מלח
- גרידה מקליפות של 3 לימוני ליים
- 300 מ"ל מיץ ליים (1/4 1 כוסות)
- 4 כפות חלב
- לקישוט: אבקת סוכר
- 1. מכינים את בצק הסוכרה: במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את אבקת הסוכר והחמאה.
- 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנוצרת אמולסיה.
- 3. מוסיפים את היבשים ומערבבים לבצק אחיד. מחלקים ל-2 חתיכות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
- 4. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומניחים בתחתית רינג או תבנית מלבנית / מרובעת. שומרים בהקפאה.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים בערך 20 דקות עד שהבצק אפוי לחלוטין אבל לא כהה מידי, הוא מוכן כשאינו מבריק מחמאה. משאירים בחוץ להתקרר.
- 6. בינתיים מכינים את המלית: במכתש ועלי כותשים את עלי הנענע ומשרים עם הרום לפחות לחצי שעה.
- 7. בקערה טורפים את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לטרוף. מוסיפים את גרידת הליים והמיץ וטורפים.
- 8. מסננים את הרום מנענע, ומוסיפים אותו לתערובת, כמו גם את החלב והמלח. מערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה. מוזגים מעל הבצק האפוי שהתקרר.
- 9. מחזירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים עד שמרכז העוגה מתייצב, בין 25-35 דקות.
- 10. מוציאים מהתנור ומקררים לפחות כשעה. מורידים את הפורמה, בוזקים שכבה יפה של אבקת סוכר וחותכים לאצבעות. שומרים בקירור.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה