פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בוריק במילוי שוקולד אספרסו

      מה יכול להיות טוב יותר מאשר כיסון קריספי ומטוגן, כשבפנים מסתתר מילוי שוקולוד עם אספרסו מריר? גיא פרץ עם מתכון למנה ראשונה שתהפוך כל ארוחה לחגיגה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בוריקים באנדיב (אפיק גבאי)
      בוריקים באנדיב (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • חומרים ל-30 עלים:
      • 500 גרם קמח לבן (שלוש וחצי כוסות + כף)
      • 1.5 כוסות מים פושרים
      • קורט מלח
      • שמן להברשה
      • למילוי שוקולד אספרסו:
      • 100 גרם שוקולד מריר
      • אספרסו 1 קצר/20 מ"ל של מים חמים עם קפה נמס

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רטוב.
      • 2. לשים כחמש דקות תוך כדי לחיצה עם היד על הבצק כלפי דפנות הקערה והוספת מים. לשים עד שהבצק נהיה גמיש.
      • 3. מחממים מים בסיר. על הסיר מניחים מחבת הפוכה. לוקחים מנת בצק ופותחים אותה על תחתית המחבת. מאדים דקה או שתיים.
      • 4. את העלים מניחים (רצוי בעודם מקופלים) על מחבת לחה ומברישים בשמן. מכסים את העלים במגבת לחה נוספת.
      • 5. למילוי: יוצרים אמבט בן מארי. מרתיחים סיר קטן עם מים. מעל הסיר מניחים קערה.
      • 6. ממיסים בקערה שעל הסיר שוקולד מריר עם אספרסו/ קפה נמס.
      • 7. מצננים את המלית וממלאים עלה בוריק מלבני. מורחים עליו את המלית, מקפלים מהצדדים, מגלגלים לסיגר ומטגנים.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -