מתכונים חמים

קומפוט חגיגי של סבתא

מתכון נוסטלגי משודרג של השף ניר צוק

מתכון מאת: ניר צוק, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום: עידן שחם, עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות
  • 5 אגסים קלופים
  • 3 תפוחים ירוקים קלופים
  • 2 כוסות מים (500 מיליליטר)
  • 500 מיליליטר יין לבן יבש
  • 150 גרם אננס אורגני מיובש
  • 3 כפות מי זאהר
  • 4 פרוסות דקות משורש חזרת מקולף
  • 1/2 כוס סוכר/אבקת סוכר/ 1/4 כוס סירופ אגבה
  • כפית זרעי כוסברה
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • 8 יחידות פסיפלורה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מוזגים את היין הלבן לסיר ומביאים לרתיחה. בינתיים, חותכים לרבעים את האגסים והתפוחים ומגלענים. מותירים את עוקץ הפרי כאלמנט קישוטי. מוסיפים את פרוסות החזרת.
  • 2. עם רתיחת היין מוסיפים את המים ואת הסוכר.
  • 3. מוסיפים מי זאהר, זרעי כוסברה, ואת האננס המיובש .
  • 4. מוסיפים את רבעי הפירות לסיר וכן מעט גרידת לימון.
  • 5. ממתינים 5 דקות בזמן שהרכיבים מתבשלים יחד ומורידים מהאש (חשוב לא להגיע לרכות מוחלטת של הפרי אחרת הוא ייהפך לעיסתי). חותכים את הפסיפלורה לחצאים ומוסיפים את תכולתה אל הקומפוט.
  • 6. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר כחצי שעה ומעבירים למקרר עד להגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully