- 1. הכנת הבצק: מכניסים למיקסר את כל חומרי הבסיס, ומפעילים על מהירות בינונית, עד שמתחיל להיווצר בצק.
-
- 2. מוצאים את הבצק ולשים ביד, עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וחלק (אותה פעולה אפשר גם לעשות באופן ידני). הבצק צריך להיות רך, אך לא דביק. יוצרים ממנו כדור.
-
- 3. חורצים X במרכז הכדור, מכסים ומכניסים לשעה במקרר.
-
- 4. בינתיים מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה, ואז מרדדים או מועכים אותה לריבוע בעובי של סנטימטר אחד.
-
- 5. מסירים את העטיפה מהבצק ומניחים אותו על משטח קריר ומקומח קלות. מרדדים אותו מסמוך למרכז, בכל כיוון, כדי ליצר צורת צלב עם בליטה במרכז.
-
- 6. שמים את החמאה במרכז, ומקפלים את ארבעת הצדדים של הבצק פנימה, כדי לכסות את החמאה לחלוטין.
-
- 7. מרדדים במערוך, על משטח ממקומח קלות, את החלק העליון והתחתון של גוש הבצק, כדי לאטום את השוליים.
-
- 8. קיפולים שלב ראשון: מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 30X15, בעובי של 1.5 ס''מ. מקפידים להפוך מדי פעם את הבצק, כדי שהחמאה לא תצא החוצה. מקפלים את הבצק ל-3 שכבות, ומניחים שליש על שליש על שליש. מיישרים את הבצק ולוחצים עליו.
-
- 9. מסובבים את הבצק ומרדדים שוב למלבן כמו קודם. מקפלים שוב ל-3 שכבות (כלומר שליש על שליש על שליש, כמו קודם). עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. המנוחה בין הקיפולים יכולה להיות גם יותר משעתיים.
-
- 10. קיפולים שלב שני :אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7. עוטפים שוב בניילון ומקררים לשעתיים.
-
- 11. קיפולים שלב שלישי: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים או מקפיאים לשעתיים נוספות.
-
- 12. כעת הבצק מוכן. אחרי מנוחה נוספת של שעתיים בקירור, ניתן לעבוד איתו או לחלק ליחידה בגודל, לפי צורך. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא או להשתמש.
-
- 13. הכנת המאפה: קולפים את האגסים, חוצים לשניים ומוצאים את הליבה.
-
- 14. מעבירים את האגסים לסיר, ומוסיפים יין אדום עד גובה הפרי.
-
- 15. מוסיפים 2 כפות סוכר, קורט פלפל שחור ומקל קינמון. מבשלים עד שהאגסים מתחילים להתרכך. מורידים מהאש ומצננים.
-
- 16. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.
-
- 17. מוציאים את האגסים מהיין. ממלאים כל חצי אגס בגבינה כחולה (כ-15 גרם לאגס), וחותמים בסוף עם אגוז מלך קלוי (שילוב טעמים מומלץ).
-
- 18. שמים את חצי האגס הממולא על הבצק, וחותכים סביבו, תוך השארת שוליים של כ-3 מ"מ. חוזרים על הפעולה שוב - לכל אגס פעמיים.
-
- 19. לוקחים אחת מהחתיכות הבצק, וחורצים עם סכין באלכסון, חריצים ברוחב 1/2 ס"מ.
-
- 20. הרכבת המנה: מעבירים לתבנית את הבסיס, עליו מניחים את האגס הממולא, ולבסוף את הכיסוי (המחורץ).
-
- 21. מורחים את הבצק בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות, או עד שהבצק משחים.