מתכונים חמים

עוגת גבינה ואגסים

זה לא מסובך כמו שזה נראה, רק ההסבר מעט ארוך. התוצאה - אושר שלא יתואר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת גבינה אגסים ושטרוייזל (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק פריך:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • כף שמנת חמוצה
  • לגבינה:
  • 500 גר' גבינת טוב טעם
  • 250 גר' גבינת שמנת
  • 1 גביע שמנת של פעם
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 חלמונים
  • לאגסים:
  • 4 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים
  • 4 כפות סוכר
  • קורט קינמון (לא חובה)
  • 60 גר' חמאה
  • לשטרוייזל (ציפוי פריך):
  • 50 גר' חמאה קרה
  • 50 גר' קמח
  • 50 גר' שקדים טחונים
  • 50' גר' סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק: מערבבים את הקמח הסוכר והחמאה ומוסיפים את החלמונים והשמנת. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים ומרפדים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26. מניחים במקרר ומכינים את האגסים.
  • 2. מחממים במחבת חמאה וסוכר. כשמתחיל להיווצר סירופ קרמלי, מוסיפים את פלחי האגסים והקינמון. ממשיכים לטגן את האגסים עד שהם עטופים בקרמל.
  • 3. מכינים שטרוייזל: מערבבים בקערה קטנה את הקמח, השקדים הטחונים והסוכר. מוסיפים את החמאה הקרה ומפוררים אותה אל תוך הקמח והסוכר עד שנוצרים פירורי בצק.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות וניגשים להכנת תערובת הגבינה.
  • 5. שמים בקערה את שתי הגבינות, הווניל והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד מספר שניות, עד שהם נבלעים בתערובת.
  • 6. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מסדרים שכבה של אגסים ועליה יוצקים את תערובת הגבינה. אופים בתנור במשך ½ שעה.
  • 7. מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את השטרוייזל.
  • 8. מחזירים לאפיה של כ ¼ שעה, עד שפני העוגה זהובים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully