- 1. מכינים בצק: מערבבים את הקמח הסוכר והחמאה ומוסיפים את החלמונים והשמנת. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים ומרפדים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26. מניחים במקרר ומכינים את האגסים.
-
- 2. מחממים במחבת חמאה וסוכר. כשמתחיל להיווצר סירופ קרמלי, מוסיפים את פלחי האגסים והקינמון. ממשיכים לטגן את האגסים עד שהם עטופים בקרמל.
-
- 3. מכינים שטרוייזל: מערבבים בקערה קטנה את הקמח, השקדים הטחונים והסוכר. מוסיפים את החמאה הקרה ומפוררים אותה אל תוך הקמח והסוכר עד שנוצרים פירורי בצק.
-
- 4. מחממים תנור ל-170 מעלות וניגשים להכנת תערובת הגבינה.
-
- 5. שמים בקערה את שתי הגבינות, הווניל והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד מספר שניות, עד שהם נבלעים בתערובת.
-
- 6. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מסדרים שכבה של אגסים ועליה יוצקים את תערובת הגבינה. אופים בתנור במשך ½ שעה.
-
- 7. מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את השטרוייזל.
-
- 8. מחזירים לאפיה של כ ¼ שעה, עד שפני העוגה זהובים.