- 1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מערבלים את הקמח והחמאה, עד לקבלת מירקם פירורי. מוסיפים סוכר ומלח ולבסוף את הביצה.
-
- 2. מערבבים עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים ושומרים במקרר כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 3. מרדדים את הבצק לעובי אחיד, מרפדים בעזרתו תבנית פאי ומחוררים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ועליו מניחים משקולת של קטניות (אפייה עיוורת). אופים 15 דקות.
-
- 4. מכינים את המלית: במעבד מזון מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים על בצק הפאי.
-
- 5. מכינים את הציפוי: בסיר מבשלים את האגסים עם יין ותבלינים כ10- דקות. מקררים. מניחים בצד לחצי יום כדי שהאגסים יספגו את הטעמים.
-
- 6. שולפים את האגסים ומסדרים על הפאי.
- מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות (180 מעלות).