פאי אגסים

כי אגסים הם מעדן אחרי שאופים אותם

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אגסים

מצרכים

  • חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 200 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • 2/3 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפיות ברנדי
  • 2 כפיות ליקר קירסאו
  • לציפוי:
  • 4 אגסים, חתוכים לאצבעות
  • 2 כוסות יין אדום מתוק ("קונקורד")
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 מסמר ציפורן

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מערבלים את הקמח והחמאה, עד לקבלת מירקם פירורי. מוסיפים סוכר ומלח ולבסוף את הביצה.
  • 2. מערבבים עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים ושומרים במקרר כשעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מרדדים את הבצק לעובי אחיד, מרפדים בעזרתו תבנית פאי ומחוררים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ועליו מניחים משקולת של קטניות (אפייה עיוורת). אופים 15 דקות.
  • 4. מכינים את המלית: במעבד מזון מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים על בצק הפאי.
  • 5. מכינים את הציפוי: בסיר מבשלים את האגסים עם יין ותבלינים כ10- דקות. מקררים. מניחים בצד לחצי יום כדי שהאגסים יספגו את הטעמים.
  • 6. שולפים את האגסים ומסדרים על הפאי.
  • מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות (180 מעלות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully