טארט רוקפור ואגסים
מתכון שעושה חשק להזמין מיד כרטיס טיסה בכיוון אחד לפריז: מיכל גרציאני אופה טארט אגסים עם גבינת רוקפור משובחת, ולא שוכחת לתבל בכוס יין לבן משכר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית אינגליש קייק אחת:
- לאגסים:
- 6 אגסים
- 1/2 1 כוסות יין לבן
- מקל קינמון
- מקל וניל
- 2 כפות סוכר
- קורט פלפל שחור
- לטארט:
- 120 גרם בצק עלים
- 45 גרם שמנת חמוצה
- 50 גרם גבינת רוקפור
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 כף שמן זית
- רוקט
אופן ההכנה
- 1. מכינים סירופ: בסיר מבשלים כוס וחצי יין לבן, מקל קינמון, מקל וניל, 2 כפות סוכר, קורט פלפל שחור.
- 2. מוסיפים את האגסים קלופים ומבשלים בסיר עם התבלינים במשך כרבע שעה.
- 3. מרדדים בצק עלים, ומניחים בתבנית. דוקרים את הבצק במזלג.
- 4. על הבצק מורחים שמנת חמוצה, מסדרים פרוסות אגסים מבושלים, מפזרים פלפל שחור ומעט מלח ים.
- 5. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שהבצק אפוי. מפזרים מעל גבינת רוקפור, מזלפים כף שמן זית ואופים עוד 5-10 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות. מפזרים מעט רוקט ומלח ים ומעט שמן זית.